На новорічну ілюмінацію комунальникам треба ще півмільйона

13 Грудня 2017, 16:45
У центрі стоятиме п'ятиметрова куля! 8646
У центрі стоятиме п'ятиметрова куля!

500 тисяч гривень з міського бюджету просить директор департаменту ЖКГ Луцька на підготовку міста до зимових свят. Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії міськради у середу, 13 грудня.

Директор департаменту ЖКГ Юрій Крась пояснює, що за зазначені кошти хочуть придбати величезну п’ятиметрову світлову кулю у вигляді ялинкової іграшки. Її комунальники хочуть поставити поряд із центральною ялинкою для того, аби на фоні нової атракції можна було фотографуватися.

Такі кулі, за словами Крася, є вже в багатьох містах, та користуються неабиякою популярністю. Також цих коштів має вистачити на придбання двох яскравих арок з гірляндами, що стоятимуть на початку вулиці Лесі Українки та біля Кривого Валу. Також кошти передбачені на оновлення вигорілих прожекторів і ламп на старих прикрасах для міста.

Комунальники кажуть, що у рамках підготовки до свят хотіли би ще закупити спеціальні світлові фігури для стовпів, але це вже, мабуть, купуватимуть наступного року. Наразі у підприємстві вивчають ціни бажаних обновок та чекають рішення сесії щодо виділення додаткових коштів. 

«Хочеться зробити для лучан свято. Нові атракції додають місту привабливості. Не всі ж гроші в дороги вкладати», – розповідає Юрій Крась. 

Нагадаємо, раніше на підготовку міста до святкувань з бюджету запланували 240 тисяч гривень У департаменті ЖКГ кажуть, що можливо, півмільйона – то забагато. Але додаткових 400 тисяч на закупівлю нової ілюмінації, на їх думку, виділити потрібно. 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024