Правоохоронці подивилися з лучанами фільм та зруйнували міфи власної професії

12 Грудня 2017, 13:27
Говорили про відмінності кіношного та реального життя патрульної поліції 2785
Говорили про відмінності кіношного та реального життя патрульної поліції

Лучани, представники патрульної поліції та кінолог подивились фільм «К-9». Після кіноперегляду молодь у неформальній атмосфері спілкувалась із правоохоронцями.

Говорили про відмінності кіношного та реального життя патрульної поліції у суботу, 9 грудня, в Молодіжному центрі Волині.

Захід організували ГО «Молодіжна платформа» спільно з Міжнародною організацією IREХ в рамках Програми «ПОЛіС» (Поліція і суспільство) та проекту «Lutsk Night Cinema». 

«Ми реалізовуємо  Програму «ПОЛіС»  для  підвищення рівня довіри громадян до патрульної поліції, налагодження діалогу та співпраці.  Дуже важливо щоб кожен громадянин розумів, що заради його безпеки патрульним часто доводиться ризикувати власним життям. І це насправді, так», − розповідає координаторка проекту ПОЛіС Яна Романюк.

Гостями заходу стали інспектор відділу моніторингу та аналітичного забезпечення Управління патрульної поліції у м. Луцьку Департаменту патрульної поліції Сергій Бадалян, інспектор із зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції у м. Луцьк Департаменту патрульної поліції Ольга Шмігель та кінолог Головного управління національної поліції  Володимир Стоцький.

Після заходу у всіх учасників залишилися незабутні враження
Після заходу у всіх учасників залишилися незабутні враження

 

Перед переглядом «К-9» координаторка проекту «Lutsk Night Cinema» Євгенія Ткаченко зазначила, що дуже задоволена вибором кіно.

«Цей фільм набагато глибший, ніж просто комедія. Він показує дуже хороші стосунки між людьми і братами нашими меншими», − сказала Євгенія Ткаченко.

Після кіноперегляду учасники заходу ділились враженнями від «К-9» та ставили запитання поліцейським і кінологу.

Правоохоронці розповіли про особливості своєї професії, кропітку працю з собаками та звідки звільнились заради роботи в патрульній поліції.

У відповідь на запитання, чи є щось спільне з кіношним життям поліцейського та реальним, жартують, що лише графік роботи. Спростували також і міф про собак-наркоманів. Володимир Стоцький зазначив, що німецьких вівчарок навчають у грі, тому твердження про вживання ними наркотиків є абсолютно безглуздим.

Патрульні розповіли, що часто проводять заходи з школярами та намагаються всіляко взаємодіяти з лучанами.

«Дуже важливо спілкуватися з громадянами, тому що таким чином можна обговорити та пояснити різні проблемні питання. Будь-які заходи, які передбачають спілкування не в стресовій ситуації, є дуже великим плюсом», − стверджує Ольга Шмігель.

Фільм показує дуже хороші стосунки між людьми і братами нашими меншими
Фільм показує дуже хороші стосунки між людьми і братами нашими меншими

 

Під час та після заходу учасники пили чай, каву, смакували тістечка та ділились враженнями.

«Завдяки заходу я дізналась більше про роботу патрульної поліції. Зараз я розумію специфіку їхньої роботи і тепер буду намагатися їм допомагати за необхідності. Під час фільму я плакала. Спочатку думала, що буду плакати через те, що сумно, але то були сльози щастя», – розповіла учасниця заходу Софія.

Завершили захід фотосесією із правоохоронцями.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024