«А вирішить усе Кабанов»: у Луцьку розпочався чемпіонат Волині з футзалу

11 Грудня 2017, 23:05
Перший поєдинок нового сезону чемпіонату Волині з футзалу зіграли команди Третьої ліги - «Респект» та «Приват» 3969 Джерело: АМФВ
Перший поєдинок нового сезону чемпіонату Волині з футзалу зіграли команди Третьої ліги - «Респект» та «Приват»

Успішний старт чинних чемпіонів області, нова гольова феєрія у протистоянні луцьких представників Суперліги, справжні «гойдалки» у матчах інших дивізіонів – старт футзальної першості минув «на ура».

Битва футболу проти «молодшого брата» у виконанні «Бренда» та «ЛСТМ» уже стала справжньою окрасою нового сезону. Не встигли вщухнути емоції після дуелі цих суперників у кваліфікації до Суперліги, як календар звів амбіційних футзалістів та досвідчених «будівельників» у першому ж турі чемпіонату області. Гравці «Бренда» одразу ж взялися за справу та досить швидко оформили 2:0 на власну користь. Однак на запитання «що робити проти Тараса Кабанова» відповіді у волинському футзалі поки що немає. Ось і цього разу хет-трик спортсмена з досвідом гри за футбольну збірну України залишив «ЛСТМ» у грі під час гольової «перестрілки» на майданчику «Арени Спорт», а гол ще одного досвідченого «будівельника» Василя Олійника приніс команді Ігоря Чорнухи успіх у драматичному матчі – 6:5.

Особливу мету на цьогорічний чемпіонат області має село Хорів Локачинського району, яке представлене у Суперлізі одразу двома командами. Щоправда, старт у них вдався по-різному. Чинні аматорські чемпіони України та незмінні переможців волинських змагань протягом останніх чотирьох років з «Надії» зустріли відчайдушний спротив з боку «Камазу-Агро», однак величезний досвід гри на такому рівні вирішив долю зустрічі саме на їх користь. А от нещодавні «дублери» титулованої команди з МФК «Хорів» знову програли луцькому «Волиньагротеху», який на початку сезону одразу ж демонструє хороший академічний футзал. З перемоги першість області розпочали ще одні її приховані фаворити – «Ковель-Волинь». Суперники з «Торпедо» створили чимало проблем господарям майданчика, однак до залікових пунктів не дотягнули, поступившись із рахунком 2:4.

Читайте також: Луцький футзал просить у «старшого брата» систематизувати календар змагань

Вища ліга, «обезкровлена» зняттям «Вотрансу», подарувала глядачам по-справжньому безкомпромісні протистояння. 0:2, 2:2, 6:3, 6:7 – це далеко не повна характеристика амплітуди коливань рахунку в матчі млинівської «Вілії» та ківерцівського «Колоса». Гору в цьому протистоянні взяли останні, які довели при цьому, що недарма стали абсолютними чемпіонами Другої ліги у попередньому сезоні, а тепер не пасуть задніх серед команд на два ранги вищого дивізіону. Гравці «Екоресурсів» тричі вели у рахунку проти луцького «Мідаса», однак у підсумку матч завершився бойовими 3:3. А гравці ще однієї команди з обласного центру – «Динамо» - холоднокровністю у реалізації гольових можливостей покарали за неуважність горохівський «Кураж» - 5:2. У Вищій лізі, тим не менш, зібралась напрочуд рівна компанія, тому перший тур чемпіонату й близько не дає уявлення, яка з команд уже готова назватися претендентом на медалі дивізіону.

У Першій лізі яскраво вираженим фаворитом можна вважати боратинську «Ласку», частина гравців якої ще торік грала у фіналі Суперліги проти грізної «Надії». Ці ж хлопці спокійно та впевнено розпочали сезон з перемоги над «Юністю», де долю гри вирішив хет-трик Юрія Шаули. «Агромат» з «Оликою» організували справжню гольову перестрілку в другому таймі свого матчу, однак старань капітана гостей Олега Шахраюка того вечора було замало, адже у складі суперників феєрив Юрій Бояр, який взяв участь в усіх голах свого колективу та приніс йому перемогу з рахунком 5:4. «ТТІ Шахтар» розпочав чемпіонат з перемоги над «Фіміамом». А команда, «яка не грає ані гри без нервів» - «Neris-Авангард» - під час шаленої кінцівки другого тайму врятувала нічию у поєдинку з іншими представниками Луцька – «Вікторією».

Дещо «сухіше» відіграли перший тур у Другій лізі. Там у нормальний «розмін» пішли лише «Сахарадо» та «Топільно», де номінальні господарі майданчика все ж виявилися сильнішими за суперників з Рожищенського району – 3:2. Гравці «Стелли» та «Олімпії» доволі упевнено довели свою перевагу над «Модерном» та «Теремно хлібом» відповідно. А «Олімпу» не вистачило зусиль вистояти у протистоянні з феєричною «Мар’янівкою», яка мала б вигравати значно з більшим рахунком, аніж 1:0.

Перший гол чемпіонату Волині з футзалу стався суботнього ранку в Третій лізі, а його автором став гравець команди «Респект» Ігор Савич. Такий початок настільки «завів» колектив, що «поважні» просто змели з майданчика суперників з «Привата» - 10:1. У напружених поєдинках свої матчі повигравали також «Радивилів молоко» та «Рятівник». Досвідчені гравці «Акценту» також не залишили шансів молодій команді «KroshuStarsLutsk».

Читайте також: «Тайм-аут на районі». Епізод третій

Присутність на трибунах горохівського міського голови Віктора Годика, мабуть, надихнула молодь «Горохів-Юніора» на видовищну перемогу над прилуцьким «Шігірюмом» - 6:4. А от інша команда з Луцького району – «Ласка-2» - вирішила не відставати від своєї основи і взяла гору над «Луцьктеплом». Досвідчені «будівельники» та «воїни» з «ПІК-БУД» та «Волині-АТО» також розпочали новий сезон Четвертої ліги з перемоги. А гольові феєрії П’ятої ліги повигравали «Духче», «Колос-2» і «Tatrafan». Лише у одному матчі останнього за рангом дивізіону обласних змагань зафіксували бойові 3:3 – переможця так і не виявили «Юність» з Переспи та «Острожець».

«Від старого до малого»: не забуватимемо і про яскраві суперництва у чемпіонатах області серед ветеранів та дітей. Ті, кому вже виповнилося 35 років, поки що відчувають домінування команди «Метеор-Ветеран», яка здобула «вікторії» в усіх трьох перших матчах сезону. А серед майбутніх зірок волинського та, сподіватимемося, українського футзалу, також вимальовуються лідери в усіх категоріях. Так серед найменших (до семи та дев’яти років) першість у таблицях тримають «Олімпія» та «Юніор-Мідас». Без втрат у змаганнях серед дітей до 11 років йдуть переможці першого в історії дитячого «Ярмарку футзалу» з маневицької ДЮСШ. А найкраще турнірне становище у найстаршій дитячій віковій категорії (до 13 років) – у команди з Луцької ДЮСШ №2 з юнаків 2005-го року народження.

Другі тури чемпіонату області відбудуться уже за два тижні, а потім першість Волині відновиться уже на початку 2018-го року. А наступні вихідні будуть не менш цікавими, адже на любителів футзалу чекає новий кубковий уік-енд, де команди гратимуть уже чвертьфінальну стадію. Тому на «Арені Спорт», як завжди, буде на що подивитися.    

 

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024