Теремно: підприємець пообіцяла проект благоустрою, люди його контролюватимуть

07 Липня 2015, 15:40
7352

Підприємця Орисю Шеремету, яка планує встановити тимчасову споруду поблизу одного із Теремнівських ставків,  зобов’язали підготувати проект благоустрою території, в якому має бути  дитячий майданчик, парковки та всі інші важливі об’єкти, щоб знайти компроміс з мешканцями.

Обговорення проблеми, що вникла ще два тижні тому між мешканцями та підприємцем, спочатку запланували під час зборів 6 липня, однак тоді спільної мови знайти так  і не вдалося. І розмову перенесли у владні кабінети.

Наразі вдалося домовитися про те, що до наступного засідання виконкому, тобто за два тижні, підприємець Орися Шеремета має підготувати проект благоустрою території. Роботи по встановленню тимчасової споруди триватимуть, але з урахуванням всіх побажань мешканців.

«Повірте, що підприємець зацікавлений в тому, щоб реконструювати територію. Я пропоную повністю виписати цю процедуру і хто за що відповідальний. І вже в разі чого з них питати. Але я пропонував би не призупиняти будівництво, а врахувати думку мешканців  щодо дитмайданчика, облаштування парковки та інших об’єктів, місця для вогнищ, волейбольний майданчик. Я знаю, що в проекті уже йдеться і про дві душові кабіни, і кабіну для переодягання. В цій тимчасовій споруді передбачено водовідведення і туалет», - після тривалої дискусії із мешканцям підсумував перший заступник міського голови Тарас Яковлев.

Люди і собаки відпочивають поблизу ділянки, де планують встановити тимчасову конструкцію.
Люди і собаки відпочивають поблизу ділянки, де планують встановити тимчасову конструкцію.

Всі інші його підтримали.

Щоправда, луцький депутат Павло Данильчук пропонував  до завтрашнього засідання міськвиконкому підготувати окремий договір з цього питання. Однак Яковлев заперечив, наголосивши на тому, що вони не встигнуть цього зробити.

Також він додав, що було прийняте рішення щодо гідрологічної пам’ятки «Теремнівські ставки», яке не виконується. І його теж варто переглянути.

« Згідно з цим рішенням, там не можна розводити вогонь будь-де, ставити автівки. А ми бачимо, що це все відбувається. І у великих масштабах. Я пропоную знайти компроміс. В підприємця всі документи є, але і він зацікавлений в тому, щоб пришвидшити процедуру встановлення тимчасової споруди», - запропонував депутат.

У мешканців виникло чимало питань і до підприємця щодо її приватної ділянки, на якій розташована закинута будівля.

«Там колись був спортивний будинок. Чому б цього не відновити? Чому ви плануєте встановити тимчасову споруду, а про це мовчите? Яким чином Ви змогли оформити приватну власність на ту ділянку, якщо це природоохоронна зона?» - не заспокоювались лучани.

Закинута будівля у приватній власності підприємця.
Закинута будівля у приватній власності підприємця.

Однак почули відповідь, яка їх  не дуже заспокоїла.

« Ця приватні ділянка була передана підприємцю Антонюк. Вона стояла облугом. І коли підприємець Шеремета викупила його, вона почала звертатись у міську раду, щоб привести її у належний вигляд. Було два її зверненням,  і дали дозвіл, щоб виключити ту ділянку з природохоронної зони, аби навести там лад".

Потім було прийнято рішення покласти обов`язки щодо збереження зони на КП «Парки і сквери міста Луцька», з цією метою підприємство уклало договір з підприємцем.

Орися Шеремета не зрозуміла, в чому суть конфлікту, і переконливо відповіла:

« Ми планували там і дитмайданчик, і все інше… Ми вже рік тут займаємось благоустроєм території», - доводила своє жінка. Але підтримала пропозицію, бо, за її словами, в неї все законно.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром