У міських школах поки не оголошуватимуть карантин

22 Січня 2016, 21:13
3063 Джерело: mukachevo.net

Головний освітянин міста запевняє, що з понеділка, 25 січня, у луцьких школах не буде карантину.

Про це Олег Гребенюк розповів у коментарі Район.Луцьк у п’ятницю, 22 січня.

Начальник управління освіти та науки Луцької міської ради не підтвердив інформацію, що у Луцьку з понеділка оголошуватимуть карантин у школах та дитячих садках.

«Поки що ситуація відслідковується, дано розпорядження про обмеження масових заходів у школах. На цей момент відбулося зростання кількості хворих з 11% до 13%, а епідпоріг розпочинається з 20-25%. Тому якщо у понеділок під час моніторингу ми побачимо зростання, то тоді, можливо, буде ставитися питання про введення карантину. Більш детально ми обговорюватимемо цю ситуацію у вівторок, 25 січня, на оперативній нараді у луцького міського голови», – розповів Олег Гребенюк.

Зауважимо, що раніше лікар-епідеміолог головного управління Держсанепідслужби у Волинській області Валентина Новачевська повідомила «Волинську правду» про те, що Луцьк, Нововолинськ та три райони – Луцький, Ківерцівський і Горохівський наближаються до епідпорогу.

«Цілий тиждень тут спостерігаються високі темпи захворюваності й кількість тяжких ГРВІ зростає. Тому рекомендовано у цих регіонах запровадити карантинні й обмежувальні заходи, зокрема, припинити навчання у школах», – зазначила вона.

Із 30 хворих, які вже пролікувалися в обласній інфекційній лікарні, у 6 виявили вірус каліфорнійського грипу. У дорослому відділенні лікарні на лікуванні перебуває близько трьох десятків хворих на ГРВІ та грип, з них троє – в реанімації з важкими пневмоніями.

Епідеміологи вважають, що саме так званий свинячий грип домінує зараз на Волині, як і в більшості регіонів України. Хоча лабораторно підтвердити це неможливо, бо досліджуються лише зразки важкохворих, які перебувають в реанімації, дітей та вагітних жінок, які звернулися за допомогою до лікарів.

«Найімовірніше, з понеділка, 25 січня, у Луцьку, Нововолинську та Луцькому, Ківерцівському і Горохівському районах буде припинено навчання у школах. У інших районах області ситуація трохи ліпша. Рішення запроваджувати карантинні заходи чи ні має приймати місцева влада індивідуально в залежності від того, яка буде тенденція із захворюваністю», - зазначено у матеріалі інтернет-видання.

 

Коментарі
22 Січня 2016, 23:16
<p>Той п*** гребенюк жбе поки діти почнуть вмирати. К****а!!!</p>
22 Січня 2016, 23:46
В класах немає по 8-10 дітей. Але це ж нічого. Карантин буде коли захворіють всі. Карантин же ж такий. Хто ж його як профілактику зробить
23 Січня 2016, 00:19
Щоб він зд*ох с**а. Мені відомо, що Новачевська ходило із цим питанням до Романюка. То той Ганд*н не дав робити карантин доки не буде епідемпорогу! Краще б Товстенюка вибрали
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром