Революція, у якої не було шансів: Кварцяний знову керуватиме волинським футболом

08 Грудня 2017, 12:28
4521

Позачергова звітно-виборча конференція Федерації футболу Волині тривала майже повноцінний робочий день, а за її підсумками у обласному «господарстві» нічого не змінилося…

Атмосфера справжнього конгресу, купа спортивних людей і тих, які постійно «труться» десь поряд, обласні високопосадовці, гості з Києва, стримані сльози Віталія Кварцяного, недостатня конкуренція на виборах, протести та навіть гарячі дискусії – всього цього вистачало на «дебютних» для автора цих рядків зборах обласної Федерації. Утім, про все «за фен-шуєм».

 Масовості, з якою збиралися учасники майбутнього дійства задовго до його початку, могла б позаздрити левова частка наших спортивних змагань. Чи то настільки розкручена тема та присутність одразу двох (а з недопущеним до виборів Олександром Жуматієм – одразу й трьох) кандидатів на посаду голови організації, чи то просто бажання у важливих людей області вкотре побачитися, зібрали у залі Палацу культури добрячий натовп і без урахування офіційних делегатів заходу. Хоча, у підсумку в самій залі, як виявилося, вільних місць вистачало. Тож шоу під назвою «вибори голови ФФВ» аншлагу не зібрало.

Ще на початку зібрання ми з колегами з подивом дізнавалися, що на порядку денному буде цілих 18 питань. З яких абсолютно усіх присутніх, звичайно ж, більше хвилювало лише одне. Тож реорганізація Федерації футболу Волині та інші пункти були не такими важливими. Хоча, звіт про роботу Віталія Кварцяного розпочався з презентації, підкріпленої цифрами на екрані та улюбленими волинськими піснями. Музична обстановка та вимкнене світло так і тягнули повиймати запальнички та плавно рухатись, як на давніх концертах.

Сам Віталій Володимирович здивував стримуванням сліз під час свого виступу. Як він скаже потім, на такі емоції його надихнули якраз пісні про рідний край. Куди більше присутні чекали виступів його опонентів. Для початку – Олександра Жуматія, уже екс-члена виконкому Федерації футболу України, якого не допустили до участі у виборах. Після довгої «передісторії» він укотре наголосив на тому, що така ситуація склалась через особисте ставлення до нього Кварцяного та керівництва обласної Федерації. Щоправда, від цього третім кандидатом на посаду голови він так і не став.

Заступник прокурора області Ярослав Голинський
Заступник прокурора області Ярослав Голинський

 

Протягом усього процесу з гордою самотністю та зосередженим поглядом сидів той самий загадковий конкурент Віталія Кварцяного – заступник прокурора області Ярослав Голинський. Запитання присутніх до нього були передбачувані – досвід «гри на такому рівні» та й взагалі сумнівна «футбольність» одного із керівників обласної прокуратури. А у відповідях кандидата не вистачало конкретики та реальної програми, тому слова про команду та обіцянки нових звершень у разі довіри від Голинського звучали не так переконливо.

Кварцяний вийшов до трибуни набагато впевненішим, аніж минулого разу. Йому легше було підкріплювати розповідь цифрами та фактами. За минулу каденцію зроблено було майже 90% задуманого – принаймні, так казав сам багаторічний керманич «Волині».

Попри «кусючі» запитання від представників Луцького району – Олександра Жуматія та Сергія Скиданюка – «Батько» своїм фірмовим напівжартівливим словом вселяв упевненість у тому, що інтриги на виборах не буде. Навіть на запитання, що буде з тими, хто не проголосує за Віталія Володимировича, він відповів, що «може бути жорстким, але не злопам’ятним».

Поміж виступами на підтримку обох кандидатів, побажань від колективних членів Федерації футболу, чергового шоу від президента «Мар’янівки» Сергія Магери, найголовнішим було рішення про відкрите голосування. Навіть попри запевнення Кварцяного «не карати» неслухняних опонентів у разі голосу за другого кандидата, уже під час перших піднятих мандатів за Голинського давній товариш президента «Волині» Василь Столяр уже бігав і видивлявся, хто ж «посмів» проголосувати за прокурора. А до того, він та заступник голови облдержадміністрації Роман Карпюк гучно заявляли про тиск на делегатів з боку правоохоронців.

У підсумку революція не вдалася. Показником того, що вона готувалася, став той факт, що з першого разу потрібної більшості Віталій Кварцяний не набрав, маючи 24 голоси у випадку, коли для швидкої перемоги вистачало 26. Утім, за опонента підняли мандати усього дев’ять делегатів. Тому другий тур голосувань перетворився на просту формальність…

Делегати конференції обрали головою ФФВ Віталія Кварцяного
Делегати конференції обрали головою ФФВ Віталія Кварцяного

 

Закрите голосування могло б розставити цифри голосувань по-іншому. Однак, було схоже на те, що в останню мить учасники конференції не пішли проти уже старого-нового керівника ФФВ, що залишило свій відбиток на обличчях багатьох людей, які залишали Палац культури.

Ще десять питань порядку денного уже розтанули десь у пережовуванні прогнозованого підсумку виборів. Чи могла багато зробити для реорганізованої Федерації абсолютно нова людина зі словами «ви виберіть, а потім побачите»? Це уже тепер залишиться загадкою.

Наскільки пріоритетним буде продовження керівництва у ФФВ для президента «Волині», враховуючи зміщення впливу на справи клубу в бік нових людей? Цього також знати не можемо. Щоправда, хоча б у його «футбольності» сумніватися не доводиться… А після семи годин у Палаці культури маємо простий та чіткий факт – Віталій Кварцяний знову буде головою Федерації футболу Волині.

 

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром