Кожному своє ЦРУ: екс-заступники Романюка більше не хочуть бути колишніми

07 Грудня 2017, 13:26
Створили нову громадську організацію 3777
Створили нову громадську організацію

Новостворену громадську організацію «Волинський центр розвитку урядування» презентували у четвер, 7 грудня.

Її організаторами стали колишні посадовці міської ради Юрій Моклиця, Сергій Григоренко та Тарас Яковлев. Громадські активісти кажуть, що їм не хочеться і далі бути екс-заступниками та екс-секретарями. Тому вони вирішили створити ГО та стати «екс-пертами».

«Ми є тими людьми, які в роботу з громадою вклали дуже багато часу і ресурсів. Не хотілося б втрачати напрацьоване. Ми хочемо допомагати місту розвиватися», – розповів про мотиви створення ГО Юрій Моклиця.

За його словами, для виникнення «ЦРУ» у Луцьку було кілька факторів. По-перше, активісти мають неабиякий досвід, який готові застосувати для потреб міста. По-друге, вони добре працюють в команді, і разом можуть більше, ніж поодинці.

Організація нараз в процесі реєстрації. Всі установчі документи готові, і офіційно будуть затверджені до кінця місяця. Керувати ГО усі її члени будуть на рівних умовах.

Новостворена ГО - в процесі реєстрації
Новостворена ГО - в процесі реєстрації

Серед напрямів роботи, за словами Сергія Григоренка, є експертна оцінка у сфері місцевого самоврядування, публічна дискусія над окремими питаннями за участі представників влади, дослідження громадської думки, консультації органів місцевого самоврядування, тренінги та семінари із залученням експертів у галузі місцевого самоврядування, обмін досвідом між громадами зі всієї України, а також розробка проектів та документів.

Цікаво, що діяльність ГО поширюватиметься на території всієї Волинської області.

У найближчих планах організації, як зазначив Тарас Яковлев, є «реанімація» стратегії розвитку міста, започаткованої попередньою владою, робота над формуванням генерального плану міста та прилеглих громад, аналіз обласного та місцевих бюджетів, а також заходи із підвищення кваліфікації працівників органів місцевого самоврядування.

Усі троє громадських активістів, за їх словами, працюють на звичайних роботах у комерційних установах. Вони кажуть, що можливо, статус громадських діячів – не той, у якому вони хотіли б впливати на життя міста, бо реально вони матимуть не зовсім вагомий вплив на процеси, що відбуваються. Однак, чоловіки переконані, що влада до них дослухатиметься, адже чинним посадовцям «важко буде відмовитися від здорових ідей». 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром