Саакашвілі пішов на співпрацю з Росією, – Ігор Лапін

06 Грудня 2017, 10:19
Арешт Міхо 2487
Арешт Міхо

Народний депутат заявив, що, якщо вірити записам, які надаві Генпрокурор, екс-президент Грузії намагався здійснити повалення конституційного ладу в незаконний спосіб.

Нагадаємо, вчора, 5 грудня, силовики затримали колишнього губернатора Одеської області Міхеїла Саакашвілі. Втім, за декілька годин прихильникам лідера «Руху нових сил» вдалось силою звільнити його із заблокованої людьми автівки СБУ.

Того ж дня Генпрокурор України Юрій Луценко повідомив народним обранцям про те, що слідчі ГПУ отримали інформацію про співпрацю Міхо і Сергія Курченко, а також про те, що протестні акції у столиці відбувались при фінансовій підтримці олігарха.

Народний депутат Ігор Лапін переконаний, що це була спецоперація, розроблена  у РФ, і Міхеїл Саакашвілі на неї «повівся», хоча у 2008 Росія «відгризла» від Грузії шматок території. Своїм вчинком, вважає нардеп, він підставив людей, які повірили у нього, як у «месію».

«З приводу самих дій, я бачу ознаки статті 109: якщо вірити тим аудіозаписам, це спроба повалення конституційного ладу в незаконний спосіб. Якщо ми говоримо про це, то ця стаття дозволяє Службам безпеки України заходити в будь-яке приміщення посеред ночі, і не чекати сьомої ранку для того, щоб зібралося «шоу імені Михеїла Саакашвілі», – сказав народний депутат.

Він підкреслив, що автентичнісь запису розмови колишнього президента Грузії з Сергієм Курченком, який зараз живе у РФ – не головне питання. Головним, переконаний нардеп, є сам факт спілкування Саакашвілі з екс-регіоналом і те, що пропозиція пробититсь до Верховної Ради силою надійшла від представника очільника «Руху нових сил». 

Ігор Лапін закликав діяти у межах правового поля:

«Є законодавство, є суд, і має бути процес. Процес може бути закритий лише в передбачених законом випадках».

Якщо ж Саакашвілі не виказує довіри українським судам, де всі інші громадяни відстоюють свою правоту, то він, на думку народного депутата, «ставить себе над законом». А таку людину в Україні знищать: «Знищать юридично»,– підкреслив він.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром