«Тайм-аут на районі». Епізод другий

01 Грудня 2017, 15:00
Ціла епоха у особі Віталія Кварцяного номінмально залишається президентом «Волині» 4488
Ціла епоха у особі Віталія Кварцяного номінмально залишається президентом «Волині»

Таємниці «Старого Луцька», тріумф луцьких дівчат, футзальне «безумство» у обласній першості, «битви силовиків» та багато іншого – у чергових підсумках спортивного тижня на Район.Луцьк.

«Мертвий волинський спорт» продовжує насичувати своїх любителів усе новими подіями та новими успіхами/розчаруваннями наших команд та спортсменів. Не залишилися осторонь і останні сім днів, тому – пробіжимося по основному, аби як слід під час п’ятниці підготуватися до нових спортивних емоцій.

Читайте також: «Тайм-аут на районі». Епізод перший

«Цар зробив свою справу, цар може йти». Найбільш свіжа новина, яка блискавкою пронеслася по мережі – Віталій Кварцяний йде з посади президента футбольного клубу «Волинь». Утім, вже за декілька годин таку інформацію спростували. Щоправда, без кадрових змін не обійшлося: команду залишить головний тренер Альберт Шахов, а «коучем» «Хрестоносців» буде маловідомий у луцьких колах Віктор Богатир.

Крім того, ситуацію прокоментував і сам «Батько» волинського футболу: мовляв, єдине що його хвилює – ситуація навколо перевиборів голови обласної Федерації. За інтонацією було зрозуміло – відтепер у волинському господарстві багато чого вирішуватиме новий спортивний директор клубу Валентин Кошельник, а сам багаторічний керманич лучан, скоріш за все, залишиться у ролі «англійської королеви».

Час покаже, як воно буде насправді, а у цій усій системі є одна велика прикрість – Шахову так і не дали можливостей нормально дограти один із найважчих сезонів у історії «Волині». Наскільки «богатирською» буде сила «червоно-білих» навесні – побачимо згодом…

Від «Волиньбаскета» та Суперліги до «Старого Луцька» та третього за рангом дивізіону українського баскетболу: у прямому ефірі від головного тренера новозаявленої команди ми так і не почули історію «великого переселення» багатьох гравців до нового колективу. Зрозуміло одне – «Старий Луцьк» є абсолютно окремим проектом.

Едуард Федчук, Дмитро Швагринський, Володимир Коцько, Петро Глушко, Володимир Шевчук та тренерський штаб у особах Володимира Журжія та Дмитра Чайковського – це далеко не весь перелік тих, кого протягом останніх сезонів ми звикли бачити під іншим командним гербом. Утім, фінансова ситуація та боргові зобов’язання «Лицарів» зробили свою справу – відтепер у Першій лізі чемпіонату України Луцьк представляє зовсім інший колектив.

Участь у першому турі АБЛ-2018 взяв і луцький баскетболіст «Черкаських Мавп» Максим Дейна
Участь у першому турі АБЛ-2018 взяв і луцький баскетболіст «Черкаських Мавп» Максим Дейна

 

І представляє, треба сказати, доволі непогано. Стартова поразка від «Маяка» (Сарни) змінилася реваншем над молодими суперниками та чотирма перемогами поспіль. Матчі останнього туру проти юнаків з «Київ-Баскета» навряд чи можна назвати легкою прогулянкою для підопічних Журжія, однак було видно, що лучани грають з великим запасом, а різниця у класі відіграла вирішальну роль для підсумкових цифр на табло.

Попереду – конкуренти у турнірній таблиці з «Вінницьких Зубрів», за яких феєрить Юрій Шкондя. Хто з «екс-Лицарів» буде вищим у турнірній таблиці уже цієї неділі?

Той самий Шкондя разом із Максом Дейною яскраво «запалювали» останнього уік-енду стартовий тур Аматорської баскетбольної ліги. Турнір розвивається і росте – принаймні, про це свідчить як збільшення кількості команд-учасниць до восьми, так і розширення географії змагань (від Каменя-Каширського до «легіонерів» з Червонограду). Перипетії та інтрига на волинських майданчиках лише починаються, а сюрпризи типу заявки за «Володимир» Едуарда Федчука та Дмитра Швагринського обіцяють подарувати любителям баскетболу цікавий сезон.

Два тижні тому автор цих рядків наразив себе на гнів волейбольного Луцька, дозволивши собі опублікувати позицію уже колишньої підопічної Богуслава Галицького Тетяни Яцків та навіть покритикувати команду, яка наразі посідає другу сходинку жіночої Суперліги. Що ж, з одним посперечатися не можна – робота багаторічного керманича «Волині-Університету» з талановитою молоддю дає результат.

А одразу чотири наші волейболістки під його керівництвом перемогли на змаганнях EEVZA-2017 та були на голову вищими за суперниць з Латвії, Грузії, Естонії, Литви та Вірменії. Тож до протистоянь з київським «Фаворитом», тернопільською «Галичанкою» та запорізькою «Орбітою» наш улюблений колектив підходитиме у піднесеному настрої.

Читайте також: Екзамен для новачків: луцькі волейболістки прийматимуть столичних гостей

«Футзальний лототрон» чемпіонату Волині нарешті закрутився – 56 команд-учасниць після видовищних кваліфікаційних змагань розділили на сім дивізіонів. Дива рейтингу вже на відбірному етапі сформували групу смерті з трьох найтитулованіших клубів області, а за її підсумками перші футзальні чемпіони Волині з луцького «Вотрансу» розпочнуть сезон у Вищій лізі. Уже цього тижня команди також розіграють перші раунди кубкових змагань, а ще за сім днів – повинні бути готовими до перших баталій обласної першості.

У вирішальному протистоянні чинні аматорські чемпіони Волині та України з «Надії» залишили титулованих суперників з «Вотрансу» без участі у Суперлізі
У вирішальному протистоянні чинні аматорські чемпіони Волині та України з «Надії» залишили титулованих суперників з «Вотрансу» без участі у Суперлізі

 

Давненько у Луцьку не було великого боксу. І цю тенденцію протягом трьох днів виправляли у військовому ліцеї. Там міжнародним боксерським турніром вшановували пам’ять наймолодшого волинського майстра спорту з боксу Василя Лотоцького. Змагання стали уже п’ятими за ліком, а традицію спортсмени підтримали яскравими боями, декілька моментів з яких, у тому числі й церемонію відкриття, ви можете побачити у наших галереях.

Читайте також: Близько до рейтингового: як у Луцьку відкривали престижний боксерський турнір

А найспортивнішим силовим підрозділом області є рятувальники. Вони уже другий рік поспіль упевнено виграють Спартакіаду ФСТ «Динамо». Що ж, доки службі безпеки, поліції чи прикордонникам потрібно буде підтягуватися до переможців, ми проситимемо запрошувати на такі заходи ще більше журналістів. Де ж іще, врешті-решт, можна буде спокійно відкрити та захопити у об’єктив охоронців нашого спокою?

Такими були чергові сім днів спорту в Луцьку та області. Можна не сумніватися, що й наступні стануть не менш насиченими. Але – це буде уже інша історія, після якої черговий «Тайм-аут» дасть нам змогу знову підсумувати події, результати та емоції першого зимового тижня.

 

Дмитро КУЗНЕЦОВ 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром