Луцький двір: одна єдина лавочка та окремий будинок для тварин, – що цікавого на проспекті Грушевського

30 Листопада 2017, 19:30
Власноруч збудована будка в дворі 4961
Власноруч збудована будка в дворі

У Луцьку сотні дворів: маленькі й великі, затишні і не дуже, достатньо добре облаштовані й проблемні. 

Двір на проспекті Грушевського, 1 можна назвати одним із найбільших у Луцьку, адже в ньому є довжелезний дев'ятиповерховий будинок, що має форму дуги. 

У двір можна зайти з кінців будинку та арок, які є в стінах будівлі. На Грушевського, 1, в першу чергу, впадає в око спортивне обладнання. Його тут вдосталь: турніки, гойдалки, драбинки, деякі тренажери. Більшість знаходиться в нормальному стані, але є й пошкодженні. Зокрема, трапляється іржа та відсутні деякі елементи на обладнанні.

Спортивне обладнання у дворі
Спортивне обладнання у дворі

Займатись спортом є де
Займатись спортом є де

Хлопчик Олег, який проживає в цьому будинку у другому під'їзді, радий, що в його дворі є де позайматися спортом.

«Тут не все придатне, але добре, що й таке є. Бо в мого однокласника взагалі в дворі нічого немає, навіть турніків. Тільки мотузки, і на них одяг сушиться. Так що я поки не жаліюся», – говорить маленький житель двору.

Тут було баскетбольне кільце
Тут було баскетбольне кільце

Спортивного обладнання у дворі багато
Спортивного обладнання у дворі багато

У дворі є занедбаний стіл. Очевидно, колись він мав досить привабливий вигляд, але з часом поламався, і ті, хто часто за ним засідали, не зовсім вдало його відремонтували. Припускаємо й те, що за цим столом частенько збираються любителі підняти чарку. На це вказує пляшка з-під алкоголю, яку залишили під лавкою та пластмасовий стаканчик, який забули на дереві.

Занедбаний стіл
Занедбаний стіл

На Грушевського живуть також добрі і працьовиті люди. У дворі журналісти Район.Луцьк знайшли змайстрований будиночок. Вочевидь, його зробили для котика або собачки. Мешканка двору Яна розповіла нам, що не знає хто, і для кого збудував таке житло. Як на диво, але всі інші люди, яких ми там зустрічали, також не знають, хто це зробив. 

Власноруч збудований будиночок
Власноруч збудований будиночок

Студентка Яна поділилася й тим, що у їхньому дворі не вистачає лавочок.

«У нас в дворі лише одна лавочка, як вийдеш то приходиться стояти, бо сісти нема де. Коли тепла погода, то хотілося десь вийти, поговорити, посидіти. Зараз, тут ще й брудно, гілля розкидане, сміття також можна часто побачити. У нашому дворі якось не затишно, принаймні мені», – розповідає дівчина.

Єдина лавочка
Єдина лавочка

Неприбране гілля
Неприбране гілля

Найбільшим плюсом двору жителі вважають його розташування. Житловий будинок збудований навпроти розважального центру «Промінь», що майже в центрі міста. Звідси зручно добратися на будь-яку вулицю Луцька. 

Загальний вигляд двору
Загальний вигляд двору

Загальний вигляд двору
Загальний вигляд двору

Признання в коханін
Признання в коханін

Поштові скриньки
Поштові скриньки

Марія ВАВРИНЮК

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром