«Не варто боятися голковколювання», – мануальний терапевт Віталій Нездименко

28 Листопада 2017, 15:57
При голковколюванні біль не сильніший, ніж при звичайній ін’єкції 20028
При голковколюванні біль не сильніший, ніж при звичайній ін’єкції

Серед нетрадиційних методів лікування найкращими визнані мануальна терапія, голкотерапія і гомеопатія.

Довкола них існує чимало стереотипів, які погодився розвінчати мануальний терапевт, рефлексотерапевт, гомеопат Віталій Нездименко.

– Деякі люди бояться голковколювання. Наскільки це боляче?

– Не варто боятися голок. При голковколюванні біль не сильніший, ніж при звичайній ін’єкції. При цьому регулюється діяльність внутрішніх органів, розслаблюються внутрішні м’язи, покращується кровообіг в кінцівках. Голковколювання запобігає виникненню сколіозів, остеохондрозів та кил хребта, воно впливає одночасно на всі частини тіла.

Голковколювання благотворно впливає на весь організм
Голковколювання благотворно впливає на весь організм

 

– Часто пацієнти при болю в спині хочуть, щоб за один сеанс всі «диски вставили», щоб вилікували за один раз. Це можливо?

– Я за свою 25-річну практику мануального терапевта пролікував не одну тисячу пацієнтів, «вправляючи» суглоби кінцівок, всі відділи хребта. І можу сказати, що робити все за один сеанс – це шкідливо і може бути небезпечно для здоров’я. Треба врахувати всі хворобливі зміни в суглобах і поступово, за декілька сеансів відрегулювати їх.

За законами тибетської медицини, після будь-якої хвороби потрібно відновити рухливість суглобів, які залишаються скутими. При болю в суглобах недостатньо зняти біль і навіть запальний процес. Після лікування потрібно ще відновити рухливість в суглобах, тоді повертається здоров’я, людина стає молодшою не тільки душею, а й тілом.

Особливо хочеться порекомендувати жінкам після пологів «поправити» хребет і суглоби, адже у 100% породіль виникають зміщення. Краще це зробити протягом року після пологів.

Особливо корисна мануальна терапія для жінок, які пережили пологи
Особливо корисна мануальна терапія для жінок, які пережили пологи

 

– Є багато скептиків, які сумніваються, що гомеопатія може лікувати. Невже можуть допомогти маленькі крупинки?

– Висока ефективність гомеопатії підтверджена більш ніж двохсотрічною практикою і особисто моєю, 22-річною. За останні роки гомеопатія посилила свої позиції, збільшилась кількість лікарів-гомеопатів і з’явилися мільйони прихильників цього методу, який стає альтернативою традиційній медицині з кращим лікувальним ефектом. Цьогоріч гомеопатію включили в міжнародний реєстр світових досягнень людства в медицині.

У гомеопатії дійсно застосовують малі дози речовин, які не викликають побічної дії, але лікують причини захворювань. Гомеопатія керує ендокринною системою, а через неї і всім організмом, лікуючи внутрішні органи, зміцнює кістки, суглоби, покращує кровообіг в мозку і в кінцівках, може лікувати весь організм одночасно.

У гомеопатії застосовують малі дози речовин, які не викликають побічних ефектів
У гомеопатії застосовують малі дози речовин, які не викликають побічних ефектів

 

м. Луцьк, проспект Волі, 66 а, кабінет 229 (поліклініка №1)

(095)4567209, (050)9242608

Мануальна терапія, масаж, голкотерапія та гомеопатія у Луцьку
Мануальна терапія, масаж, голкотерапія та гомеопатія у Луцьку

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром