З присмаком Суперліги: у Луцьку розпочався чемпіонат з баскетболу

27 Листопада 2017, 13:27
Юрій Шкондя з «ЛНТУ» відзначився ефектним слем-данком у грі проти «Університету» 5584
Юрій Шкондя з «ЛНТУ» відзначився ефектним слем-данком у грі проти «Університету»

Шість з восьми команд-учасниць провели перші ігри у боротьбі за звання найсильнішого колективу області.

Дійство під назвою «Аматорська баскетбольна ліга-2018» нарешті взяло свій старт. Вийшло доволі видовищно: з хорошим та якісним баскетболом, цікавими кадровими пертурбаціями у складах команд, абсолютно новими учасниками та навіть гарячими танцями запальних дівчат, які потішили публіку на своєрідній церемонії відкриття змагань. І хоча якраз на останню із згаданих частин програми автор не потрапив, глядачі були задоволені у першу чергу баскетболом у спорткомплексі СНУ.

Символічно, що відкривали новий чемпіонат чинні переможці турніру з БК «Чаклуни». А протистояли їм новачки ліги з «Шахтаря», які є своєрідними «легіонерами» ліги та представляють Червоноград. У складі чемпіонів уже немає Артура Щегельського та Дмитра Швагринського, тож цього сезону такої беззаперечної переваги над конкурентами «Чаклуни» можуть і не мати. Утім, в першому поєдинку чемпіонату багато в чому долю матчу вирішили інші «зубри» луцької команди – Андрій Литвиненко, Юрій Карпенко та Тарас Пашко. Їхні 60 очок на трьох багато у чому вирішили долю поєдинку, в якому «Чаклуни» перемогли з рахунком 71:65.

Поєдинок «Університету» та «ЛНТУ» відзначився своєрідною битвою екс-гравців «Волиньбаскета». Тільки якщо у складі других з них був лише Юрій Шкондя, який нині «феєрить» у Першій лізі за «Вінницьких Зубрів», то опоненти мали у плеяді цілу низку баскетболістів, які нещодавно грали в Суперлізі – Максима Дейну, Петра Глушка, Іллю Бедлінського, Володимира Шевчука.

«Експресом з Черкас: вдалими діями (у тому числі й двома гарними «слемами) у грі за «Університет» відзначився Максим Дейна
«Експресом з Черкас: вдалими діями (у тому числі й двома гарними «слемами) у грі за «Університет» відзначився Максим Дейна

 

Яскраво виблиснула «битва вузів» у першій чверті, коли Дейна та Шкондя обмінялися гарними кидками зверху. А долю зустрічі вирішила провальна для «Політеху» третя чверть, після якої на табло горіли цифри 70:46 на користь «Університету». В останній чверті номінальні гості зуміли здійснити невеличкий ривок, однак для підсумкового успіху його не вистачило – 85:74.

Фіналісти останнього сезону з ковельського «Slam City» грали проти «Старого Луцька». Особливо у цьому поєдинку постарався Дмитро Хомич, який якраз грає за «ветеранів» у Першій лізі України. Так, «номер один» ковельчан закинув цілих 27 очок. Ще тридцять на двох від Олексія Івченка та Віктора Поліщука мали б робити велику різницю на майданчику, однак лучани у другій половині поєдинку відважно билися за результат. А наприкінці гри Антон Скорняков кидком з-за дуги міг вирвати перемогу на останніх секундах матчу, однак фінальна сирена все ж зафіксувала натужну «вікторію» Ковеля – 78:76.

А ось у такій цікавій та оригінальній формі нинішню першість гратиме ковельське «Місто слемів»
А ось у такій цікавій та оригінальній формі нинішню першість гратиме ковельське «Місто слемів»

 

У ще одному матчі туру між собою зустрінуться команди з Каменя-Каширського та Володимира. Уже відомо, що за останніх сезон розпочинатимуть Едуард Федчук та Дмитро Швагринський, що автоматично заносить їх до когорти фаворитів першості. І взагалі, цього року АБЛ повинна бути ще цікавішою. «У нас тепер більша кількість команд, і на відміну від попереднього сезону, ми розпочинаємо восени, що дає змогу провести повноцінний та видовищний сезон аматорських ігор», – відзначив у розмові головний суддя змагань Дмитро Чайковський.

Ігри наступного туру попередньо заплановані на 16 грудня. Інші матчі команди-учасниці першості області з баскетболу гратимуть вже 2018-го року.

 

Дмитро КУЗНЕЦОВ  

 

Коментарі
27 Листопада 2017, 18:48
А опецьок Мартинюк ходив на майданчик?
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром