Студенти створять коворкінг у стінах університету

19 Січня 2016, 11:46
2971 Джерело: dobrodel.org.ua

Креативний простір, де можна відпочити, поспілкуватися з друзями та підготуватися до занять, планують створити простісінько у стінах Інституту філології та журналістики СНУ ім. Лесі Українки.

Такі ідею активісти описали на сайті Добродел.

Студенти та аспіранти інституту кажуть, що їм не завжди комфортно навчатися і творити серед білих стін.

«Ми прагнемо оточити себе книжково-літературною атмосферою, облагородити свій навчальний корпус та аудиторії по-творчому, щоб відповідало нашим потребам», – йдеться у записі.

Окрім того, проект передбачає створення зон для відпочинку та спілкування, які можуть покращити рівень здоров’я молодих людей.

«Це також не інклюзивно з точки зору здоров'я, адже тривалість занять в університеті 80 хв і за цей час як опорно-руховий апарат, так і загальний стан самопочуття страждають. Ми, молоді і креативні люди, готові покращити середовище нашого перебування та умови, в яких навчаємось», – пишуть активісти.

Роботу студенти розпланували на кілька місяців вперед.

У плані передбачено, що у березні будуть вирішені усі організаційні моменти та зібрані матеріали. А вже у квітні студенти планують розфарбувати стіни, поставити креативні сидячі місця з піддонів, розкласти подушки та пледи на підвіконнях та килими на підлозі.

У травні в інституті мають з’явитися місця буккросинку, а в червні – наукове кафе, де можна буде знайти конспекти колег.

У липні на стіну хочуть нанести карту українських діалектів, а також створити колаж з портретами видатних українських діячів культури, чиї імена несправедливо забуті та недооціненні сучасниками.

У серпні активісти візьмуться і за аудиторії. Одна з них стане розфарбовую у різні кольори,  на стінах з’являться цитати письменників.  А сходи інституту стилізують під сторінки книг. У вересні можна буде подивитися на результат роботи.

Також активісти обіцяють прозвітуватися перед викладачами, студентами та засобами масової інформації.  А також планують залучити до студентів інших навчальних закладів до подібних проектів.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром