Судять сепаратиста, який воював у ДНР

19 Січня 2016, 09:07
2009 Джерело: p-p.com.ua

Відбулося підготовче судове засідання, де прокурор клопотав про продовження запобіжного заходу для підсудного у вигляді тримання під вартою на 2 місяці, а сам обвинувачений просив розглядати його справу за участі присяжних.

Лучанин Віктор Селедцов, який донедавна був учасником збройних формувань терористів так званої ДНР, цілком визнає свою вину, та вочевидь, ні про що не шкодує, а навпаки, жалкує, що мало встиг зробити, пише Під прицілом.

Нагадаємо, що наприкінці листопада 2015 року працівники УСБУ у Волинській області затримали чоловіка з гранатою, яку він намагався продати. Ним виявився 56-річний лучанин Віктор Селедцов. Окрім гранати, силовики знайшли в затриманого посвідчення учасника збройного формування так званого ДНР та медаль «За взяття Криму», якою Віктора Селедцова нагородило Міністерство оборони Російської Федерації.

Чоловік розповів, що влітку 2013 року разом з сім’єю виїхав до АР Крим. Там же він брав участь в блокуванні військової частини Збройних сил України. Бойовик на прізвисько Комісар й досі мріє про відродження комуністичного режиму.

Втім через брак коштів наприкінці 2015 року Віктор Селедцов прибув на Волинь, аби трохи підзаробити на незаконному видобутку бурштину. Проте при спробі продати бойову гранату його затримали волинські силовики.

Проти зловмисника відкрили кримінальне провадження одразу за кількома статтями – посягання на територіальну цілісність та недоторканність України, захоплення державних або громадських будівель чи споруд, створення терористичної групи чи терористичної організації та незаконне поводження зі зброєю. Зауважимо, що санкція однієї зі статтей передбачає довічне позбавлення волі.

У понеділок, 18 січня, відбулось підготовче судове засідання по цій справі, де прокурор клопотав про продовження запобіжного заходу для підсудного у вигляді тримання під вартою на 2 місяці, а сам обвинувачений просив розглядати його справу за участі присяжних.

До слова, Віктор Селедцов не заперечував про продовження його тримання під вартою ще на два місяці та пояснив це тим, що вважає себе політв’язнем. Крім того, в нього немає коштів, аби вийти під заставу.

Також зауважимо, що на початку судового слухання підсудний попросив залучити до розгляду справи перекладача з російської мови. Втім, з огляду на те, що чоловік є громадянином України, закінчував у Луцьку україномовну школу та цілком розуміє її, колегія суддів Луцького міськрайонного суду відмовила обвинуваченому в цьому клопотанні.

Натомість судді продовжили чоловіку запобіжний захід на 2 місяці з умовою, що він може вийти під заставу в 344 500 гривень та призначили справу до судового розгляду за участі присяжних.



 

 

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментарі
19 Січня 2016, 12:18
ГОСПОДИ. ДО ЧОГО МИ ДІЙШЛИ. ЖАДІБНІСТЬ ПІДЛІСТЬ ЖОРСТОКІСТЬ НЕНАВИСТЬ.ВІДДАЙТЕ ЦЬОГО ГЕРОЯ В РУКИ ЛУЦЬКИХ МАТЕРІВ ЯКІ ВТРАТИЛИ СИНІВ І ЯКИМИ ЗБІЛЬШУЄТЬСЯ АЛЕЯ НА ГАРАЗДЖІВСЬКОМУ КЛАДОВИЩІ.ЧОМУ У НАС НЕМАЄ ЗАКОНІВ ШАРІАТУ- СМЕРТЬ ЗА СМЕРТЬ.СКОТИНА ВІН. ЯКЩО ВЖЕ ВИРІШИВ БУТИ ВБИВЦЕЮ-ЧОМУ Ж ВЕРНУВСЯ ЗА БУРШТИНОМ.ТАКИЙ І МАТІР РІДНУ ВБ'Є ЯКЩО ДОБРЕ ЗАПЛАТЯТЬ.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром