Як студенти відреагували на скандал з декомунізацією у СНУ

23 Листопада 2017, 23:49
Сдуденти Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки 2216
Сдуденти Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки

Студентська рада Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки запевнила, що має патріотичну позицію.

Відповідне звернення студради СНУ імені Лесі Українки опублікували на сайті університету.

Нижче подаємо заяву без змін:

«У ситуації, що склалася Студентська рада Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки хоче завірити громадськість у чіткій і послідовній патріотичній позиції як студентства, так і керівництва вишу.

З моменту прийняття ЗУ «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» студрада неодноразово ініціювала перейменування вулиць міста Луцька на честь видатних постатей української історії та сучасності. Ці ідеї завжди отримували всебічну підтримку від ректора Ігоря Коцана.

Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки підтримує державну стратегію розвитку демократичного суспільства та категорично засуджує злочини комуністичного, нацистського та інших тоталітарних режимів в Україні».

Як повідомлялося у ЗМІ, Східноєвропейський університет імені Лесі Українки виступив за визнання неконституційним закону про декомунізацію.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром