Повідомили, хто вирішить долю музею у Рокинях

23 Листопада 2017, 19:19
Музей-скансен у Рокинях 2212 Джерело: http://volyn-museum.com.ua
Музей-скансен у Рокинях

Можливісь передачі скансену у Рокинях Луцького району вирішать на спеціальній комісії.

Це повідомили під час сесії Волиньради 23 листопада, – пише ВолиньPost.

 У «Музеї історії сільського господарства Волині – скансен»  частка Волинської обласної ради становить 51%, однак там доручали визначити статус музею.

«Або ми будемо як співзасновники цього музею працювати, тоді відповідно виділяти гроші, або дати пропозицію продати цей музей або передати за 1 гривню зі збереенням його функціонування і земельної ділянки без зміни. Не можна робити музей ззаручником ситуації. Тому питання треба вирішити при формуванні бюджету на 2018 рік, аби в обласної ради не було «мішка, який ні нести не можемо, ні покласти», – зазначив депутат Святослав Кравчук.

В свою чергу, голова облансої ради Ігор Палиця висловив думку, що немає звітів від музею, там не встановлюють касових апаратів та є низка інших «запитань» до музею. 
Директор скансену Олександр Середюк вигукував, що голову облради вводять в оману і просто зараз готовий відповісти на всі питання.

Цю пропозицію Ігор Палиця проігнорував та відзначив, що у випадку підтримки пропозиції можливісь передачі скансену розглянуть на спеціально стовреній комісї.

Нагадаємо, що у четвер 23 листопада, під час сесії облради був пікет. Кілька людей з плакатами вимагали врятувати музей-скансен.

Читайте також: Волинська облрада: пікетувальники вимагають врятувати музей-скансен у Рокинях 

Рокині: через брак коштів унікальний експонат лежить купою дощок

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром