Луцький двір: котяче царство, купа машин та ненадійні балкони на проспекті Волі

23 Листопада 2017, 16:54
Котики у дворі на проспекті Волі 4956
Котики у дворі на проспекті Волі

Кожен двір Луцька по-своєму особливий: в одному – чудові клумби, у другому – справжній рай для дітей, в іншому – виноградники.

У дворі на проспекті Волі, 15, немає гарнющих квітів та дитячих гойдалок, зате там є коти, багато котів.

Це почалося близько двох років тому. Раніше пухнастих тваринок у дворі було небагато – лише домашні улюбленці місцевих мешканців. А потім, коли добрі люди почали підгодовувати котиків, які не мають господарів, і поступово чотирилапих стало аж близько трьох десятків.

Нічогеньке було котяче царство, але проіснувало воно недовго: рік тому усіх котиків звідси вивезли. Та місце на проспекті Волі і досі манить до себе тваринок, бо їх тут знову багато. Мешканці двору назвали це «другим пришестям».

Котик у дворі
Котик у дворі

Коти у дворі
Коти у дворі

Голуби на даху
Голуби на даху

Чи не заважають котики, журналісти Район.Луцьк запитали у людей, яких побачили у цьому дворі.

«Якби не ходили по машинах, то ще б не так заважали, а то майже завжди є брудні сліди і царапини. Вони тут таке чудять, можуть у доганялки грати під автомобілями і на них», – посміявся житель двору Олексій.

Його товариш Валерій додав, що у підвалах через котів розвелись блохи.

1
Мешканці двору
Мешканці двору

Рябий котик
Рябий котик

Рябий котик
Рябий котик

Ще однією ознакою цього місця є велика кількість машин. Власне прибудинкова територія невелика, але у багатьох мешканців тут є свої авто. Тож припаркуватись тут не завжди просто.

Житель будинку Олександр незадоволений великою кількістю транспорту, але нічого з цим зробити не може.

«Наш двір і так маленький, а виходить, що майже всю вільну територію заставили машинами. Погано, бо з дітьми нема куди вийти, та й так приходиться обходити всю цю стоянку. Колись у цьому дворі були лавочки, там завжди бабусі сиділи, а зараз і цього немає. Пустий двір, правда ще коти є», – розповідає чоловік.

Тут і справді немає місця для дітей: ні гойдалок, ні спортивного майданчика. Олександр зазначив, що разом з дітьми ходить на майданчики у інші двори.

Двір на проспекті Волі у Луцьку
Двір на проспекті Волі у Луцьку

Собака «Джесіка»
Собака «Джесіка»

З боку проспекта будинок виглядає досить пристойно, чого не скажеш, коли зайдеш у двір: обдерті стіну нагадують собою декорації до постапокаліптичного блокбастеру. Мешканці, звичайно ж, незадоволені тим, що будинок, який знаходиться у центрі міста, такий занедбаний.

Обдерті стіни на будинку
Обдерті стіни на будинку

Двері
Двері

Двір на проспекті Волі у Луцьку
Двір на проспекті Волі у Луцьку

Ще одна проблема, якою поділились лучани – ненадійні старі балкони. Як кажуть місцеві, «вони вже своє відбули». Мовляв,  якщо вони почнуть руйнуватися, постраждати можуть і ті хто на них, і ті хто знизу.

Попри ці незручності, жителі двору живуть мирно і тихо, не полишають надії, що прийде час, і їх двір стане кращим.

Ненадійні балкони
Ненадійні балкони

Яскрава пляма у дворі
Яскрава пляма у дворі

Коти облаштовуються де зручно
Коти облаштовуються де зручно

Мама з дитиною
Мама з дитиною

Будівля у дворі
Будівля у дворі

 

Марія ВАВРИНЮК

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментарі
23 Листопада 2017, 23:48
а взяти і самим навести порядок!
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024