У СНУ прокоментували скандал, пов’язаний з декомунізацією

23 Листопада 2017, 14:03
Ігор Коцан 4671
Ігор Коцан

Науково-експертна позиція окремих викладачів кафедри теорії та історії держави і права юридичного факультету – лише їх власна. Так ректор СНУ імені Лесі Українки Ігор Коцан прокоментував скандал, пов'язаний  із декомунізацією.

Відповідне звернення з’явилося на сайті університету.

Як повідомлялося у ЗМІ, Східноєвропейський університет імені Лесі Українки виступив за визнання неконституційним закону про декомунізацію.

Далі подаємо звернення вишу без змін та  доповнень.

«На адресу університету надійшов лист від судді-доповідача В. П. Колісника з проханням повідомити позицію фахівців з питання, щодо якого відкрите конституційне провадження.

Вивчити дане питання та підготувати відповідь було доручено декану юридичного факультету О. В. Лабі.

Викладачі кафедри теорії та історії держави і права юридичного факультету СНУ імені Лесі Українки В. М. Кравчук та О. М. Юхимюк підготували науково-експертну позицію, яка не відповідає позиції університету та ректора.

Керівництвом університету не було приділено належної уваги цьому питанню, оскільки воно було на контролі декана юридичного факультету. Відтак науково-експертна позиція окремих викладачів кафедри теорії та історії держави і права юридичного факультету – лише їх власна.

Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки та ректор повністю підтримують Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Нині створено комісію з фахівців конституційного права та проводиться службова перевірка щодо науково-експертної позиції викладачів кафедри теорії та історії держави і права юридичного факультету, результати якої будуть розглянуті на засіданні вченої ради університету».

Коментарі
24 Листопада 2017, 00:32
Таких викладачів гнати треба засраним вінником не тільки з університету, а й з Волині! нехай їдутьт в московію, ДНР. ТАМ ЇХ МІСЦЕ КОЛОБОРАНТАМ І СОВКАМ.
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024