П'ять причин, чому лучани люблять Привокзальний мікрорайон

22 Листопада 2017, 11:05
Залізничний вокзал у Луцьку 9718
Залізничний вокзал у Луцьку

Привокзальний мікрорайон – чи не найзатишніший та цікавий у Луцьку, тут є усе для комфортного життя та проживає чимала кількість лучан. Цей мікрорайон включає у себе проспекти Грушевського і Перемоги, вулиці Привокзальну, АрцеуловаГулака-Артемовського тощо.

Журналісти Район.Луцьк розмовляли з мешканцями мікрорайону та виявили п'ять основних причин, чому лучанам добре жити саме у цій частині міста.

Причина 1: Зручність

Привокзальний мікрорайон межує із центром Луцька, з одного боку, та із Завокзальним – з іншого, що є вигідним для його жителів. Лучани, які тут проживають, можуть пішки за недовгий час дістатись як до центральної площі, так і, до прикладу, автостанції. Близько знаходяться великі торгово-розважальні центри «ПортСіті» й «ТамТам», «Варшавський», «Караван», «Промінь», «ЦУМ».

Мікрорайон вигідний для студентів СНУ імені Лесі Українки, адже поблизу розташовані історичний, лабораторний, юридичний, економічний та філологічний корпуси.

Проспектом Перемоги їздять чи не всі автобуси та тролейбуси, які курсують Луцьком. Проспект Грушевського обслуговують маршрутки №2 та №4, тролейбуси №4, №4а та №7.

Автобус №4
Автобус №4

РЦ «Промінь» у Луцьку
РЦ «Промінь» у Луцьку

Затишиний Привокзальний
Затишиний Привокзальний

Причина 2: Інфрастурктура

На Привокзальному достатня кількість супермаркетів, аптек, магазинів. Є й весільні салони, перукарні, дитячі магазини, продуктові, побутові, квіткові, магазини запчастин та інші.

Тут є поштові і банківські відділення, на території мікрорайону знаходиться Волинська обласна лікарня та пологовий будинок, є  автошкола. На Привокзальному є невеличкий ринок «Привіз», та й через пішохідний міст легко дістатись до Варшавського ринку.

Діти мешканців району ходять у школи №5 та №15, дитсадки, для прихильників активного способу життя тут працюють спортивний комплекс СНУ та «СпортЛайф». Також тут розташований спортивний стадіон «Авангард», що є великим плюсом для любителів футболу, а люди, будинки яких розташовані найближче, можуть дивитись футбол не виходячи з квартир.

Мікрорайон не стоїть на місці: на вулиці Арцеулова триває будівництво багатоповерхівки, що дасть можливість збільшити кількість жителів.

Волинська обласна клінічна лікарня у Луцьку
Волинська обласна клінічна лікарня у Луцьку

Спорткомплекс СНУ
Спорткомплекс СНУ

Привокзальний майдан
Привокзальний майдан

Для мешканців тут є усі зручності
Для мешканців тут є усі зручності

Причина 3: Тиша

Привокзальний – контрастний мікрорайон. Частина, що знаходиться ближче до проспекту Перемоги – шумна, адже цією дорогою проїжджає дуже багато транспорту. Територія, що за проспектом Грушевського напрочуд тиха та спокійна. Жителі, що живуть там, порівнюють свої двори із маленькими затишними рукавичками, в яких напрочуд комфортно.

Житловий будинок на вулиці Арцеулова
Житловий будинок на вулиці Арцеулова

Проспект Грушевського у Луцьку
Проспект Грушевського у Луцьку

Волинська обласна клінічна лікарня
Волинська обласна клінічна лікарня

Причина 4: Вокзали

Для людей, котрі часто змінюють місцезнаходження, і для цього вибирають поїзди дуже зручно жити біля вокзалу. Можна довше поспати та й запізнитись менше шансів. Крім поїздів, з району вокзалу курсують приміські автобуси в інші райони Волинської області. А зовсім поруч – через міст – працює автостанція, з якої можна відправитись хоч до Європи.

Луцький вокзал
Луцький вокзал

Нічний вокзал у Луцьку
Нічний вокзал у Луцьку

Причина 5: Зелень

Тут чимало дерев та й зелені загалом, практично у кожному дворі є дерева та клумби. По боках доріг височіють клени та липи.

Зелень на Привокзальному
Зелень на Привокзальному

Особливо гарно теплою осінню
Особливо гарно теплою осінню

Привокзальний мікрорайон у Луцьку
Привокзальний мікрорайон у Луцьку

 

Читайте також: Шість причин, чому лучани люблять 40-й квартал

Марія ВАВРИНЮК

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментарі
22 Листопада 2017, 13:22
останнє фото - то старе місто
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024