Мешканці ОСББ матимуть індивідуальні лічильники газу

21 Листопада 2017, 14:28
фото ілюстративне 3580
фото ілюстративне

У Луцьку встановлюють індивідуальні газові лічильники.

Про це стало відомо 21 листопада, під час прес-конференції у Центрі енергоефективності та енергозбереження, що на проспекті Перемоги, 12.

На сьогодні в Луцьку встановлюють загальнобудинкові лічильники, втім, учасники конференції зауважили, що такий спосіб обліку природного газу – не досить коректний, але альтернативи поки не було.

Центр енергоефективності та енергозбереження спільно з ПАТ «Волиньгаз», розробили механізм, який дає можливість створити індивідуальні лічильники в квартирах на основі співфінансування з ОСББ.

В рамках пілотного проекту спільного фінансування встановлення індивідуальних лічильників газу, в якому бере участь Луцьк, 11 луцьких ОСББ зможуть на умовах співфінансування разом з ПАТ «Волиньгаз» встановити такі лічильники в багатоповерхівках. ПАТ «Волиньгаз» звернувся до регулятора НКРЕКП, і вони розглянули можливість співфінансування.  

На прес-конференції заступник директора ПАТ «Волиньгаз» Сергій Галянт зазначив, що енергоносії є пріоритетом для кожного лучанина, адже людина повинна розуміти, скільки вона споживає газу, води, тепла.

Коли у НКРЕКП погодять суму, яка потрібна на встановлення лічильників, тоді її впишуть у договір. Ці кошти розділять на кількість квартир, мешканці яких виявили бажання мати індивідуальні лічильники. Причому, розрахунок робитимуть лише за умови, що індивідуальні лічильники встановлять у 100 % помешкань.  

За словами Сергія Галянта, фінансове навантаження на кожну квартиру буде орієнтовно 1600–1700 гривень. При тому, що комерційна вартість встановлення індивідуального лічильника коливається від 3,5 до 4,5 тисяч гривень. 

На прес-конференції роздали документи, які потрібні для встановлення індивідуальних лічильників, таким ОСББ: на вулиці Конякіна, 33, Соборності, 4, «Світанок», на Відродження«ШАНС», на вулиці Сагайдачного, «Соборний», «Господар», на Відродження, 43, та ін.

Нагадаємо, що в Луцьку вже більше року ведуться переговори між співвласниками багатоквартирних будинків та Національною комісією, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг. Мешканці багатоквартирних будинків протестували проти встановлення загальбудинкових лічильників, адже усі люди використовують його в різних об’ємах. Загалом, люди не хочуть платити за той газ, який не використовують. 

Коментарі
21 Листопада 2017, 18:59
Стоимость счетчика и его установки уже включены в тариф на газ. Население все оплатило. Не треба нас дурити.
22 Листопада 2017, 10:27
Нехай краще почнуть ставити роторні лічильники, а не ті які їм вигідні?
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром