Баскетболісти «Старого Луцька» упевнено переграли «юний Київ»

20 Листопада 2017, 13:06
Дмитро Швагринський у матчах проти «Київ-Баскета» забивав навіть «слем-данками» 1968
Дмитро Швагринський у матчах проти «Київ-Баскета» забивав навіть «слем-данками»

Підопічні Володимира Журжія двічі впоралися з наймолодшою командою своєї групи на паркеті спорткомплексу СНУ ім. Лесі Українки.

Після двох «вікторій» над «Черніговом» особливих варіантів перед матчами проти «Київ-Баскета» у лучан не було. Столичні гості – хлопці віком 16-17 років – до звітного протистояння підійшли з невтішним показником, програвши усі попередні чотири гри. Як виявилося, і у матчах проти більш досвідчених волинських колег здобути результат юній команді не вдалося.

Хоча розпочали київські «школярі» досить непогано, вигравши першу чверть суботнього поєдинку – 25:14. Утім, протягом другої та третьої десятихвилинок гравці «Старого Луцька» упевнено нівелювали такий відрив суперників. В основному, це були зусилля Дмитра Швагринського, який накидав 33 очки, додавши до такого доробку ще 10 підбирань, а також Андрія Литвиненка (19+10). У підсумку, в останній чверті лучани просто впевнено тримали суперників на комфортній відстані, а фінальна сирена зафіксувала на табло перемогу з рахунком 80:71.

Тренери «Старого Луцька» та «Київ-Баскета» часто користувалися тайм-аутами для корективів у грі підопічних
Тренери «Старого Луцька» та «Київ-Баскета» часто користувалися тайм-аутами для корективів у грі підопічних

 

У другій грі позитивний результат луцькі баскетболісти почали забезпечувати одразу. Лише у середині першої чверті вони підпустили київських суперників на відстань одного очка (за рахунку 13:12), однак надалі уже не давали суперникам шансів на боротьбу за результат у матчі. Знову слід відзначити Швагринського, який закидав очки у потрібний момент, а 4 «триочкових» з 6 спроб знову зробили його головним снайпером поєдинку – 29 очок. Також досить добре свої хвилини відіграв і Петро Глушко, який приніс команді 17 очок.

Не таким помітним, але від цього не менш важливим, для команди був досвідчений розігруючий Едуард Федчук
Не таким помітним, але від цього не менш важливим, для команди був досвідчений розігруючий Едуард Федчук

 

Наприкінці гри Володимир Журжій застосував ротацію та дав пограти практично усім гравцям своєї заявки. Перемога з рахунком 73:65 – цілком заслужена. Утім, до гри команди ще є чимало запитань, адже у багатьох випадках юні баскетболісти «Київ-Баскета» просто не користалися численними помилками «сплаву досвіду та молодості» «Старого Луцька». Що ж, чемпіонат лише починається, а до поєдинків проти «Вінницьких Зубрів», де «феєрить» екс-гравець «Волиньбаскета» Юрій Шкондя (23,8 очок в середньому за гру) у тренерського штабу цілих два тижні роботи, аби підопічні знову потішили луцьких любителів баскетболу новими перемогами. А поки – насолоджуємося лідерством у своїй першоліговій зоні...

Після трьох турів чемпіонату «Старий Луцьк» продовжує лідирувати у своїй зоні Першої ліги
Після трьох турів чемпіонату «Старий Луцьк» продовжує лідирувати у своїй зоні Першої ліги


                                                                                      

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром