Луцьк: несплачений борг за «комуналку» щоденно зростатиме

18 Листопада 2017, 08:20
У «Луцьктеплі» вважають такі санкції необхідними 2084
У «Луцьктеплі» вважають такі санкції необхідними

Споживачі комунальних послуг повинні відповідати за їх невчасну оплату.

Так вважає директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна. В ефірі ток-шоу «Протилежний Погляд LIVE» чиновниця пояснила, що такими є вимоги нового закону «Про житлово-комунальні послуги», прийнятого Верховною Радою 9 листопада, - пише Конкурент.

Закон відновлює нарахування пені за несвоєчасну оплату комунальних послуг. Зі слів Валентини Малютіної, це необхідна норма, що повинна стимулювати споживачів до сплати. Варто зазначити, що і санкції до надавачів послуг за несвоєчасне виконання зобов’язань значно зросли.

Штрафні санкції почнуть діяти з 1 січня 2019 року, тому є час, аби держава запровадила законодавчими актами можливість споживачам отримувати більше коштів і розраховуватись за отримані послуги вчасно.

Депутат обласної ради Святослав Кравчук додав, що штрафні санкції просто необхідні, адже є люди, які боргують по 10 – 20 тисяч роками. А 0,01 % пені від цієї суми, що нараховуватимется щодня, може значно поповнити міський бюджет.

Валентина Малютіна зазначає, що борги деяких луцьких сімей сягають вже 70 тисяч гривень. Люди багато років не платять за спожиті послуги. Ситуацію повинно було змінити надання субсидій, однак, виявилося, що зі 100 найбільших боржників тільки одна сім’я має субсидію.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром