У місті встановлять відеокамери, що розпізнаватимуть обличчя

14 Січня 2016, 13:29
2689 Джерело: ye.ua

На в’їзді і виїзді з міста та на перехрестях, облаштованих світлофорами, планують встановити камери відеоспостережень.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів у четвер, 14 січня.

Встановлення камер відеоспостережень планують за програмою «Безпечне місто». Для реалізації задуму необхідно 12 мільйонів гривень. З міського бюджету готові виділити п’ять мільйонів, іншу частину коштів планують залучити з обласного бюджету.

Заступник міського голови Тарас Яковлев зауважив, що нові відеокамери будуть облаштовані усім необхідним і матимуть функцію розпізнавання обличчя. Щоб камери могли функціонувати, необхідно провести 44 кілометри оптоволоконної мережі.

Доступ до інформації, відзнятої на камери, матимуть патрульні поліцейські, працівники міського відділу Нацполіції та ДСНС. Згодом планують залучити і Службу безпеки України.

 Міський голова Микола Романюк зауважив, що встановлення камер сприятиме кращій безпеці міста і це питання уже вирішене у багатьох містах України.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментарі
14 Січня 2016, 15:49
Не камери розпізнають обличчя, а спеціальна програма, яка офіційно коштує дорого. А без такої програми потрібен цілий штат працівників, які цілими добами будуть шукати небезпечних громадян та транспортні засоби.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром