Вуличний театр та цікаві зони для дітей: який сквер міг би бути у центрі Луцька

14 Листопада 2017, 08:38
3559

Лучанам показали проект скверу, який міг би бути у центрі міста.

Інформацію розмістили студія ProPolis разом зі своїми партнерами parallel studio у Facebook.

«Спільно з parallel studio ми сформували пропозицію на конкурс від Луцька міська рада з реконструкції скверу на пр. Волі в Луцьку для його потенційних та теперішніх користувачів.

Концепція пропонує організацію паркувальних місць безпосередньо збоку скверу і забезпечення доступу до них виключно жителів будинку та службового транспорту поліклініки. Паркувальні місця біля воріт поліклініки пропонується замінити на дитячу зону, де б діти могли гратися близько від медичного закладу і на відстані від дороги.

Конфігурацію симетричного скверу було прийнято змінити на асиметричну з орієнтацією на транзитні шляхи. Таким чином зв’язок проспекту Волі і дитячої поліклініки стає більш цікавим для дітей і безпосередньо направлений до входу на територію медичного закладу.

Також додані додаткові транзитні доріжки зв’язку двору будинків №3 і №7, а також проспекту Волі і вулиці С. Бандери.

Максимальна кількість здорових дерев за проектом залишаються в сквері, самосіви в високій щільності розріджуються. Паркан на межі червоної лінії проспекту Волі демонтовується, що дасть змогу зробити сквер відкритим для оглядовості і більш безпечним.

Більшість зелених зон огороджуються бетонними парапетами зі змінною висотою. Це дасть змогу виконати газон в цікавих геометричних рельєфах. Парапети оснащуються дерев’яними планками для сидіння.

На перетині основних пішохідних шляхів влаштовується вуличний театр з бетонним покриттям сходинок. Зелені зони газону всередині парапетів реалізовані для дитячих ігор, пікніків та інших видів відпочинку.

Біля воріт поліклініки організовується дитячий ігровий майданчик з можливістю лазання, хованок, ловів і також комунікації більшої кількості дітей (класу чи групи) з круговидною зоною посадки», - йдеться у дописі.




 

Коментарі
14 Листопада 2017, 11:52
І хто ж не дає вам це зробити? Все ж для людей...А то на робили тих ринків аж в очах рябіє.
14 Листопада 2017, 12:28
Дату проекту опублікуйте... а місця під паркувальну зону будуть безпосередньо у дворах, боже, як я ненавиджу тих, хто провідує в поліклініках...
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром