Луцькрада хоче скоротити витрати на харчування школярів

13 Січня 2016, 18:28
2032

У Луцьку з лютого цього року планують зменшити видатки на харчування учнів 1-4-х класів до 7 мільйонів гривень.

Про це стало відомо у середу, 13 січня, на засіданні постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

На харчування дітей, за словами начальника управління фінансів та бюджету Луцької міської ради Лілія Єлова, планують виділити 3,2 мільйони гривень, для пільгових категорій осіб – 1,5 мільйони гривень, а також 2 мільйони на харчування дітей учасників АТО. Для останніх ця пільга діятиме лише на час перебування їхніх батьків у зоні конфлікту.

Чиновниця пояснила, що якщо цього року не зменшити витрати на харчування вдвічі, то потрібно буде витратити з міської казни 16 мільйонів гривень, проте таких грошей у бюджеті немає.

«У інших містах практично ніхто не передбачає коштів на харчування школярів», – додала Лілія Єлова.

Нагадаємо, що у вівторок, 12 січня, на засіданні міськвиконкому начальник управління фінансів та бюджету Лілія Єлова розповіла, що у січні 2016 року розрахунок на одного школяра становитиме сім гривень. Проте з лютого і до кінця травня цифру планують зменшити удвічі. Крім того, з початком наступного навчального року батьки будуть змушені платити за харчування дітей самостійно.

 

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментарі
13 Січня 2016, 23:44
Чи буде референдум щодо памьятника бендері?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром