Уроки самозахисту від луцьких поліцейських

13 Січня 2016, 15:28
2398 Джерело: domashniy.ru

Патрульні розповіли, як лучанки можуть захистити себе від нападу.

Кілька простих правил, яких варто дотримуватися жінці у випадку нападу чи спроби нападу, луцькі поліцейські розмістили на своїй сторінці у Facebook.


Зокрема, якщо у вас є підозра, що вас хтось переслідує, особливо в темну пору доби, краще змінити маршрут та переміститися на добре освітлені вулиці, де є люди, крамниці тощо. А також:


►Не втрачати пильності, бути уважними завжди.


►Тримати себе у гарній формі, регулярно робити вправи, займатися спортом – це дозволить вивчити особливості свого тіла та знати, на що воно спроможне.


►Не йти по вулиці у навушниках – це розфокусовує увагу.


►Не говорити на вулиці по мобільному телефону – він може зацікавити злодіїв.


►Якщо на вас нападають – треба не соромитися кликати на допомогу, голосно кричати, робити все, щоб привернути увагу людей поблизу. Треба дати зрозуміти оточуючим, що ви в небезпеці.


►Не повертатися до нападника спиною, не випускати його з поля зору.


►Бути обережними у висловлюваннях, адже ми ніколи не знаємо, з ким маємо справу. Не слід переходити на образи, це може викликати агресію у відповідь і погіршити ситуацію.


►Для самозахисту можна використовувати будь-які підручні засоби – підбори, металевий ключ, різні спреї (дезодорант, лак для волосся), заколки, шпильки, олівці, ручки тощо.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром