У місті не вистачить грошей на медицину та освіту

13 Січня 2016, 12:58
2361 Джерело: vkpress.ru

На спільному засіданні постійних комісій Луцькради обговорили особливості формування міського бюджету на 2016 рік.

Обговорення відбулося на спільному засіданні постійних комісій міської ради з питань соціального захисту і охорони здоров'я, з питань торгівлі і підприємництва та з питань міжнародного співробітництва у середу, 13 січня.

Начальник управління бюджету та фінансів Лілія Єлова розповіла, що цьогорічний бюджет розробили вдруге і були враховані зміни до Податкового та Бюджетного Кодексів. Нове законодавство передбачає ріст оподаткування, це допоможе збільшити надходження до міського бюджету.

«Податок з доходів фізичних осіб зросте до 18%. Одним із великих джерел доходу є акциз – передбачено ріст акцизу по пиву та тютюну. Ріст по платі за землю. По транспортному податку навпаки плата зменшиться. По нежилій нерухомості – значний ріст. Плата за надання адмінпослуг залишиться на тому ж місці», – розповіла Лілія Єлова.

Проте, попри ріст доходу від податків, у місті значно збільшаться і видатки. Зокрема, на баланс міста передали профтехосвіту, на яку з міського бюджету передбачили 42 мільйони гривень. Передали місту і компенсацію за пільгові перевезення – 18 мільйонів. Це 50 тисяч передбачили на проїзд чорнобильців.

Окрім того Лілія Єлова зазначила, що у 2016 році не вистачатиме освітньої та медичної субвенції для нормального функціонування цих галузей. Зокрема, цього року, пропри значний ріст цін, держава зменшила медичну субвенцію, порівняно з минулим роком.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментарі
13 Січня 2016, 17:07
а що в нас є безкоштовна медицина чи освіта ?????
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром