«Волиньгаз» нагадує лучанам про правила користування газом

13 Січня 2016, 11:35
2517 Джерело: podillya.tv

У зимовий період, коли люди активно користуються опалювальними приладами, зростає імовірність виникнення нещасних випадків.

Згідно із прогнозами синоптиків, уже в найближчі дні варто чекати зниження температури повітря та снігу. Саме за таких погодних умов  зростає імовірність отруєння чадним газом, попереджають у прес-службі «Волиньгазу».

Морозна погода, налипання снігу та вітрові замети часто стають причиною обмерзання димоходів, що спричинює відсутність тяги у димових та вентиляційних каналах та може призвести до накопичення чадного газу, який для людського організму є смертельно небезпечним. Тому жителям потрібно звернути особливу увагу на стан димових та вентеляційних каналів, своєчасно перевірити їх та очистити. Окрім того, аварійні ситуації часто створюють мешканці, які самовільно лагодять або встановлюють газове обладнання.

«Останніми роками власники будинків активно встановлюють у своїх оселях нові газові прилади. Часто такі роботи проводять невідомі особи. Між тим, втручання у систему газопостачання та несанкціонована заміна газових приладів може стати причиною отруєння чадним газом, вибухів та навіть смертельних наслідків. Тому довіряти ремонт і установку газових приладів потрібно фахівцям газового господарства», – розповідає  перший заступник голови правління-головний інженер  ПАТ «Волиньгаз» Сергій Галянт.

Незнання і недотримання елементарних правил безпечного користування газом у побуті може призвести до трагічних наслідків.

Тому завжди варто пам’ятати прості, але надзвичайно важливі правила поводження з газовими приладами:
► не дозволяйте користуватися газом дітям дошкільного віку;
►  перед увімкненням газових приладів із відводом продуктів згорання у димохід, перевіряйте наявність тяги в димовому та вентиляційному каналах приміщень, де встановлені газові прилади;
►  при роботі газових приладів відчиняйте віконну кватирку;
►   не залишайте без нагляду ввімкнені газові прилади  та не вмикайте газові плити і духові шафи для обігріву квартири;
►  не ремонтуйте самотужки газове обладнання.

Відчувши запах газу в приміщенні:
►  закрийте крани перед газовими приладами та на приладах, відчиніть  вікна та  двері, створивши протяг для провітрювання приміщення;
► не вмикайте і не вимикайте електроприлади, щоб запобігти утворенню іскри, та викличте аварійну службу за номером «104».

Аварійно-диспетчерська служба «104» ПАТ «Волиньгаз» працює 24 години на добу 7 днів на тиждень.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром