До Луцька мандрує XIV Міжнародний фестиваль Docudays UA

08 Листопада 2017, 15:10
2672

Із 23 листопада по 8 грудня у Луцьку відбуватиметься вже ХІV Мандрівний Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. На Волині кінопокази відбуватимуться вдев’яте.

Головна тема цьогорічного фестивалю – «Чотири градуси». Вона присвячена проблемі зміни клімату й захисту довкілля. Екологи прогнозують: до кінця сторіччя саме на стільки підніметься середня температура на Землі, що спровокує природні катаклізми на планеті.

Під час фестивалю будуть говорити про глобальну торгівлю китами, дельфінами й моржами – бізнес, сповнений жорстокості та корупції, про що розповідає фільм «Народжені бути вільними» (режисерка Ґаяне Петросян).

Це відважне викривальне дослідження від журналісток-дайверок отримало приз глядацьких симпатій на Docudays UA-2017. У фільмі «Природа мого серця» (режисер Яаакко Рууска) ми подамося в подорож до лісів Фінляндії та зустрінемо людей, які живуть у єднанні з дикою природою.

Також Фестиваль пропонує відвідувач(к)ам стати каталізаторами змін і долучитися до екологічного фотопроекту в Instagram #ecooko.

Окрім екологічної тематики, фільми цьогорічного Мандрівного фестивалю Docudays UA порушують інші важливі теми, які стосуються питань прав людини, людської гідності, моралі, права бути вільними і щасливими.

Покази відбуватимуться на відкритих майданчиках, у бібліотеках і навчальних закладах.

Офіційне відкриття фестивалю – 23 листопада о 18:00 у Палаці культури міста Луцька фільмом Анастасії та Марії Старожицьких «Війна химер».  Це – художня історія, побудована на документальному матеріалі, відзнята її безпосередніми учасниками про одного з добровольців, котрий потрапив в Іловайський котел…

Фестиваль аполітичний і некомерційний.

Вхід на кіноперегляди та заходи фестивалю вільний!

Координатор фестивалю на Волині – ВОГО «Волинський прес-клуб».

Організатори Міжнародного фестивалю – Українська Гельсінська спілка з прав людини, ГО «Південь», Херсонський обласний фонд милосердя і здоров’я, ГО «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв».

Партнери – Державне агентство України з питань кіно, Міжнародна мережа кінофестивалів з прав людини.

Довідка

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбувається за підтримки Посольства Швеції в Україні. 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024