Федорова: у школі №25 – спалах небезпечної хвороби

08 Листопада 2017, 10:07
4059

В обласному центрі медики зафіксували спалах небезпечної хвороби серед дітей.

Про це повідомляється у дописі на сайті Волинського обласного лабораторного центру МОЗ Укрраїни.

Станом на вівторок, 7 листопада у ЗОШ №25, що на вулиці Федорова у Луцьку медики зареєстрували п'ять ймовірних випадків захворювання на кір в початкових класах.Трьох дітей госпіталізували до інфекційних відділень.

Як повідомили лікарі, четверо захворілих не мали щеплень проти цієї хвороби, ще один був щеплений лише одноразово.

Медики відібрано  біоматеріал для  дослідження на наявність вірусу кору і заявили, що пов'язують даний спалах хвороби з завізним випадком кору зі Львову.

«Виникнення перших захворювань на Волині пов’язано  з завозними випадками  кору з регіонів України, де захворювання  реєструються протягом  останнього року, зокрема з Закарпатської та Львівської областей», – переконані в обласному лабораторному центрі.

В школі проводиться комплекс протиепідемічних заходів.

Нагадаємо, раніше випадок захворювання на кір був зареєстрований у Луцьку в учениці 2-го класу загальноосвітньої школи №3.

Лікарі оцінюють спалах хвороби як прогнозований черговий епідемічний підйом кору, що пояснюється циклічністю захворювання.

Вони підкреслили, що на сьогодні існує ризик значного поширення інфекції  у зв’язку з наявністю  великої кількості дітей, які не отримали  чергові  щеплення протягом останніх 5 років. В даний час, при наявності вакцини, основною причиною  нещепленості є  масові відмови батьків від щеплень своїх дітей.

Медики закликали батьків вакцинувати дітей, аби вберегти їх від цього небезпечного захворювання. Щеплення проводяться в кабінетах щеплень територіальних дитячих поліклінік та центрів первинної медико-санітарної допомоги: тривалентна вакцина проти кору, епідпаротиту та краснухи в даний час є в наявності.

Читайте також: Де у Луцьку «щепити» дитину від кору


 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром