Гаразджа: у «реабілітаційному центрі» позбавили волі і катували десятки людей

04 Листопада 2017, 11:41
7635

Неподалік від обласного центру злочинці з корисливих мотивів тримали у неволі людей ніби-то для позбавлення їх від наркозалежності.

Про це йдеться у дописі на сторінці Прокуратури Волинської області у Facebook.

3 листопада 2017 року, в одному з житлових будинків села Гаразджа Луцького району у ході обшуку правоохоронці виявили більше трьох десятків осіб – мешканців Волинської, Івано-Франківської, Харківської, Львівської та інших областей, які незаконно утримувались під приводом надання реабілітації та лікування від наркотичної залежності, а також хронічного алкоголізму. Громадяни були позбавленні засобів зв’язку, особистих документів та верхнього одягу. 

Як з’ясували правоохоронці, організація так званого реабілітаційного центру здійснювалась на платній щомісячній основі – 6 тисяч гривень.

Про функціонування цього центру на території Луцького району органам державної влади і місцевого самоврядування відомо не було.

Триває досудове розслідування.

На сьогодні правоохоронці вже затримали двох осіб, причетних до протиправного функціонування центру. Вирішується питання про оголошення ім про підозру у катуванні та незаконному позбавлення волі кількох осіб на тривалий час з корисливих мотивів (кримінальні правопорушення, передбачені ч.2 ст. 127 та ч. 2 ст. 146 КК України) та обрання щодо них запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Кімнатка під дахом
Кімнатка під дахом

Так званий «реабілітаційний центр»
Так званий «реабілітаційний центр»

В таких умовах «лікували» наркозалежних
В таких умовах «лікували» наркозалежних

1
Двоярусні ліжка
Двоярусні ліжка

Матраци просто на підлозі
Матраци просто на підлозі


 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром