«Наш наївний Гарлем», – лучанка у захваті від «страшного» сорокового

04 Листопада 2017, 11:08
6700

Жителька обласного центру поділилась своїми важеннями про проживання у мікроайоні міста із суперечливою «славою».

Своїми думками Тетяна Сомова поділилась у Facebook.

Далі подаємо її допис повністю і без змін:

«Як ти тут будеш жити?», «Далеко, страшно, ввечері не вийдеш сама навіть в магазин», «Страшний район, одні алкоголіки і наркомани».

А я тоді, як завжди, нікого не послухала, і ми з малим зняли гарний будиночок саме на «страшному» 40-вому. Нам там було добре, нас будив поїзд (проїхав – значить, вже час вставати), там я вперше в житті дізналася, як класно жити в хаті і як здорово вирощувати квіти.

Коли купувала свою квартиру, друзі знову крутили пальцем біля скроні: ну ладно, ще знімати, але купити на 40-вому??? Страшно, далеко, одніалкологікинаркомани. А я вже знала, що тут найбезпечніше: тут всі одне одного знають, «страшні» алкоголіки вранці чемно вітаються і чемно просять 5 гривень, місцеві бабусечки помічають, що дитина підросла, старі, ще «гущанські» дерева дають найсолодші плоди, зелень тут найгустіша і пташки співають найгарніше. На 40-вому, часто повертаючись затемна, ні разу не була наполохона, а от зараз, в «елітному» районі новобудов за Порт-сіті, іноді остерігаюся, навіть біля підїзду...

Тут всі одне одного знають, «страшні» алкоголіки вранці чемно вітаються і чемно просять 5 гривень
Тут всі одне одного знають, «страшні» алкоголіки вранці чемно вітаються і чемно просять 5 гривень

Тут, на 40-вому, на базарчик до Салюту ходила, як на город біля хати і водночас як на захоплюючий квест: помідори, тільки зірвані і так ненавязливо прихвалені, що замість півкіля береш цілих 2, і йдеш і ще довго усміхаєшся. А якщо ще й встигла перша до тьоті Ніни і купила сир від її кози Майї, то взагалі, день вдався)).

«На базарчик ходила, як на город біля хати, і водночас як на захоплюючий квест.
«На базарчик ходила, як на город біля хати, і водночас як на захоплюючий квест.

Коли настав час квартиру там продати, було щемно. А ще сумнівно: чи купить хтось в районі, несправедливо обвішаному поганими чутками? Квартира продалася без жодного оголошення, і в перший же тиждень: сусіди сказали сусідам, ті на базарчику – покупці прийшли тут як тут. Вони теж хотіли «тільки на сороковому». І нетворкінг місцевий – то щось).

Тепер ми приїзджаємо сюди, коли просто хочемо погуляти і щось згадати: Ілля тут виріс, та і я...теж. Виросла, дуже. І переїхала. Тут зараз сіро, похмуро, по-своєму атмосферно. Баюри, виямки, оббиті тротуари. І повно краси. Такої, що треба вміти побачити. Ми просто тут собі ходимо з годинку.

«Приїзджаємо сюди, коли просто хочемо погуляти.
«Приїзджаємо сюди, коли просто хочемо погуляти.

От ялинка, під якою жив зайчик, от лавочка, де ми любили сидіти вранці, от дерево, де ми зняли кота...А ось гойдалки, нові, яких не було. Походили, і їдемо. Іноді в гості заходимо, тут не буває колишніх сусідів. Тут можна прийти просто без дзвінка. Приїдемо ще. «На нашу улицу в три дома, где без спроса ходят в гости, где нет зависти и злости». Наш наївний Гарлем, наше провінційне Сохо, наші нелегендарні Переси. Хто тут жив, зрозуміє)))).»

Коментарі
05 Листопада 2017, 14:41
Не треба боятись алкоголіків-ціх філосовів життя,треба боятись депутатів ціх хапуг які в міськ раді
05 Листопада 2017, 23:54
4044
06 Листопада 2017, 00:00
40—й район, навіть скоро<br/>, там судити будуть,.
06 Листопада 2017, 21:22
40-ий найкращий!
06 Листопада 2017, 23:18
У мене теж ностальгія за 40А....тихо й затишно....дійсно, як удома...і сусідів всіх знала, і базарчик подобався...і садочок...от щодо безпеки - не знаю як зараз, а років 10 тому старалсь коли темно додому сама не вертатися, хіба що освітленою алейкою біля 11 школи....були інцинденти і не раз...А зараз переїхала в новий район - Шанхай(((
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024