Студентка з Луцька вчить дебатувати в Польщі

03 Листопада 2017, 17:22
Фото - Дмитро Кухарук 5687
Фото - Дмитро Кухарук

Студентка Ольга Менько вивчала в Луцьку основи видавничої справи та редагування. З початку навчального року дівчина здобуває освіту у польському Кракові. Там Ольга вирішила започаткувати дебатний клуб, на зразок того, який відвідувала на Україні.

Перша зустріч клубу запланована на вівторок, 7 листопада. Організаторка очікує, що на неї прийде не менше 10 людей. У такій групі дебатерам буде зручно тренуватися. На першому занятті розглянуть теорію дебатів та основні принципи аргументації.

Серед учасників очікують навіть поляка, який, за словами Ольги Менько, дуже хоче навчитися говорити українською.

«Ще коли була в Луцьку, то мала змогу побачити, наскільки дебати впливають на людей. Вони звільняють. Дають змогу відчувати себе впевнено. В одній із перших серій «Карткового будинку» героя Френка Андервуда відмовляли від ефіру з опонентом, бо той в університеті був учасником дебатного клубу. У всьому світі дебати - це престижно, бо вони дають змогу освоїти таку надзвичайно важливу навичку, як критичне мислення, і вчать впевнено виступати публічно. Як приклад – промови попереднього прзидента США (і дебатера) Барака Обами. Вони неймовірні!

Через це я і вирішила організувати україномовний дебатний клуб у Кракові, щоби продовжити розвиватися самій і дати змогу освоїти цю технологію охочим до розвитку українцям тут, в Польщі», – розповідає студентка.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром