Луцьким ОСББ не відшкодовуватимуть відсотки за кредитами

03 Листопада 2017, 16:43
8084

Замість відшкодування відсотків за кредити на енергоефективні заходи об’єднанням СББ пропонують надавати одноразову грошову допомогу.

Наразі з бюджету міста щороку витрачають 5 мільйонів гривень на компенсацію кредитів. Про це йшлося під час круглого столу з обговорення проекту відшкодування коштів на енергоефективні технології у п’ятницю, 3 листопада , – пишуть Волинські новини.

Депутати міськради кажуть, якщо сума надалі зростатиме, то в бюджеті міста не залишиться коштів на розвиток інфраструктури, ремонти доріг, шкіл. Саме тому виникла необхідність змінити формат виплати коштів.

Як пояснив директор департаменту ЖКГ Луцької міської ради Юрій Крась, замість відшкодування кредитів надалі надаватимуть одноразову грошову допомогу у розмірі 20% від суми кредиту.

Посадовці запевнили, що фінансування на ОСББ, які вже взяли кредити та є учасниками програми щодо погашення відсотків, передбачатимуть і далі. Зі слів учасників круглого столу, у Луцьку взяли кредит 60 ОСББ. Вони змогли залучити понад 50 мільйонів гривень, що більше, ніж залучили аналогічні об’єднання у столиці.

Насамкінець учасники засідання домовилися, що створять робочу групу з представників ОСББ та міської влади, аби напрацювати вигідний проект для всіх.

Коментарі
04 Листопада 2017, 11:46
Там нема отката тому грошей не дають
04 Листопада 2017, 14:42
Брехуни!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром