Володимирська: у будинку з’явилися тріщини у стіні і фундаменті

11 Січня 2016, 09:57
5135

Мещканці багатоповерхівки на Володимирській, 109  упродовж майже 10 років «воюють» з сусіднім будівництвом.

Нині поруч з їхньою оселею зводять житловий комлпекс «forRest». Наразі цей об’єкт має статус самочинного будівництва, бо  управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області двічі скасувало декларацію про початок будівельних робіт, пише Волинське агетство розслідувань.

У редакцію ВАРу  звернулися члени ОСББ «Володимирська, 109» з скаргами на «сусідів». Вони розповіли, що будівництво «forRest’у» активізувалося навесні 2015 року, а вже влітку люди зіткнулися з труднощами. Зокрема вони зауважили, що між першим та другим під’їздами розширяється тріщина. Тріщини пішли й в фундаменті. За захистом звернулися до правоохоронців. Прокуратура передала справу міліції, а відповіді мешканці так і не побачили.

Щоправда, приїхали майстри з ЖКП№ 2, яке обслуговує будівлю. Вони поставили три маяки, кожен з яких станом на січень 2016 року тріснув. Жителі першого під’їзду кажуть, що їхня частина багатоповерхівки з’їжджає в бік річки Омелянівка. Крім того вони нарікають на проблеми з відтоком ґрунтових вод. Мовляв, вони тепер довше залишаються в землі, замість того, щоб стекти в Омелянівку, що спричиняє просідання будинку.

Люди звертають увагу й на самовільне захоплення забудовником ділянки поруч з будівництвом, де лежить кран. За словами людей, жодного договору на ту ділянку в будівельників «forRest’у» нема.
Тож нині члени ОСББ готуються звертатися до державних та правоохоронних структур, аби захистити свій будинок та добитися знесення «forRest’у».

Нагадаємо, у червні 2013 року в Луцьку обвалилася частина будинку на вулиці Рівненській, 109. Загинули дві людини.
 













 

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментарі
04 Лютого 2016, 00:33
Будинок на 2 під&quot;їзди, з двох окремих будинків які стоять поряд. Одна частина будинку стоїть на твердих породах грунту, а інша, та що ближче до річки - на насипному! <br/>Колись в срср там хотіли побудувати стадіон, бо поряд районна спортшкола, яка не має ДОСІ! свого поля, свого спортивного загородження. усі спортсмени кидають списи просто у дворі, у, мяко кажучи, в людей та дітей, що йдуть додому. <br/>На місці котловану, який зробили типу під церкву і хочуть побудувати садок (який нікому не потрібний, бо вище є ще один,районний) могло б бути ось той закритий стадіон, корти, бігові доріжки тощо. <br/>До речі, коли рили котлован - пошкодили теплоізоляцію на трубу, яка несе тепло усім мешканцям Володимирської. Справа в тому, що під котлованом знаходиться перехрестя з труб, що так званий комунікаційний вузол. Попереду чимало крику і нарікань....<br/>Упритул до котловану стоїть районний спортклуб, в підвалах якого було офіційне бомбосховище. Його розкрали і тепер там ...звалка, бомжі,нелегали,наркомани і щурі.<br/>О, гризунів тут - тьма!Усяких: крилатих і хвостатих.<br/>І все через непроходиме болото! Унизу, біля річки , навіть влітку стоїть вода! Не уявляю!!! як люди там житимуть (кажуть, що там теж зводитимуть будинки!), бо вода по коліно стоїть у декотрих тих будинках, що ледь вище. <br/>А які там комарі! А яка вологість! І смердить тхлою травою, яку часто палять. І це все ніщо у порівнянні того, що будинок звели з цегли, яка натягує в себе вологу!Цікаво: хто житиме у новозведеному будинку, ймення якому - панельний дім...?!<br/>Мені повезло. Я продала свою квартиру і виїхала з цього злополучного місця.<br/>І ще. володимирська, 109 - будинок міста, а земля під будинком - районна. <br/>Ви там подуріли в кабінетах? Будинок досі немає своїх документів!
10 Лютого 2016, 03:05
Якщо будинок немає документів, то як ви продали квартиру? <br/>100% замовна стаття!!!
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024