П’ять цікавих фактів про голову Боратинської ОТГ

30 Жовтня 2017, 15:43
16380

Район.Луцьк пропонує своїм читачам ознайомитися з фактами про нового-старого керівника Боратинської ОТГ.

Нагадаємо, що 29 жовтня проходили вибори голови до Боратинської ОТГ, які виграв Сергій Яручик – колишній сільський голова Боратинської сільської ради. За кандидата проголосувало майже 93 % населення.

До Боратинської ОТГ увійшли Боратинська сільська рада (села Боратин, Голишів, Новостав, Рованці), Баївська сільська рада (села Баїв, Городище, Цеперів), Промінська сільська рада (села Промінь, Вербаїв, Коршовець, Лучиці, Мстишин).

Біографічна довідка

Сергій Яручик народився 16 жовтня 1971 року в селі Першотравневе Луцького району Волинської області в сім’ї робітників.

У 1978 році вступив до першого класу Боратинської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів, яку закінчив  у 1986 році з відзнакою.

В цьому ж році вступив до Луцького педагогічного училища, після закінчення якого розпочав трудову діяльність у Боратинській ЗОШ. Сергій Яручик ще з дитинства мріяв стати вчителем. 12 років вчителював у Боратинській ЗОШ.

Багато хто в селі знає його як свого класного керівника чи вчителя української мови та літератури. У 1990–1992 роках – служив в армії.

У період з 1993 по 1998 рік навчався у Волинському державному університеті ім. Лесі Українки на філологічному факультеті.

У 2003–2006 роках навчався у Львівському регіональному інституті державного управління Національної академії держуправління при Президентові України.

З 2002 року займає посаду голови Боратинської сільської ради. Не одружений.

Боратин почав розвиватися завдяки Сергію Яручику

Адмінспоруда Боратинської сільради та сільський спорткомплекс визнані найкращими у Східній Європі, а місцевий дитсадок – найліпший сільський ДНЗ в Україні.

За часів його каденції на території села водогін, вклали асфальт.

Під керівництвом Сергія Яручика у селі збудували сучасну амбулаторію.

Звичайно, не забували й про освітні заклади. Депутати сільської ради виділили два мільйони гривень на Боратинську школу на умовах співфінансування з районного та обласного бюджетів. Крім того, левову частку коштів Боратинська сільрада вклала у будівництво школи в селі Рованці.

Боратин також визнали найспортивнішим в Україні.

Там, де зараз побудували стадіон, колись були кагати, там, де сільська рада, – старенька пошта і смітник. У селі взагалі не було вуличного освітлення (зараз – до 1000 ліхтарів). Що там говорити, телефонний зв'язок доходив тільки до центру Боратина. Зараз тут не тільки безкоштовний Wi-Fi, а й камери відеоспостереження у всіх бюджетних установах, – все це з’явилося під час керування сільською радою Сергієм Яручиком.

На території сільської ради збудували ринок біля підприємства «Кромбег енд Шуберт».

Виступав проти нестерпного запаху в Луцьку

Сергій Яручик разом із депутатами Боратинської сільської ради виступав під час однієї з сесій ради проти нестерпного запаху в Луцьку та поблизу міста.

Одним із піднятих питань сільським головою та депутатами ради було питання смороду, який виник на очисних спорудах Гнідавського цукрового заводу. Вони просили процес вирішення проблеми прискорити.

Яручик стверджував, що можна паралельно робити проект і вирішувати частину цієї проблеми, поки працюють екологічні служби, санстанції, та визначають вміст шкідливих викидів.

Очільник Боратинської ОТГ не вірить у гороскопи

За знаком зодіаку Сергій Яручик «терези», але у гороскопи він не вірить. Хоча, за його словами, він відповідає своєму знакові. Йому треба сім разів подумати, а один раз прийняти рішення. Завжди треба вислухати думку всіх і знайти раціональне зерно, яке повинно прорости хорошою справою.

Що любить Сергій Яручик

Улюблена пора року для керівника Боратинської ОТГ – зима, а улюблена тварина – зайчик. Захоплюється футболом. Керівник ОТГ з дитинства захоплюється футболом, але окрім нього захоплюється також і тенісом, і плаванням. Улюбленим предметом у школі була математика, а книга – «Кобзар». Найцікавішим фільмом для Сергія Яручика є «Кавказька полонянка». Улюбленим актором є Юрій Нікулін. В ньому Яручику подобається акторська майстерність і почуття гумору. Улюблена страва для очільника ОТГ борщ, а колір – білий. 

Цитати новообраного очільника Боратинської ОТГ

«Сільський голова не повинен сидіти в кабінеті. Він повинен їздити, добиватися, робити, проводити ревізію у себе по селу. Для мене показник – застати голову тричі підряд в офісному кріслі, а не у справах із благоустрою...».

«Ми починали з вапнякових доріг. Я у свій перший день на роботі прийшов у нових туфлях, то бездоріжжя було таке, що тут же їх і порвав, перечепившись об залізяку. А ще, як отримав зарплату, нижчу від зарплати вчителя, подумав: «Куди я потрапив?»... Але завдяки активності депутатів, загорілися й люди, спільно наводили порядок біля двору, потім на вулиці, потім по всьому селу».

«Очільник громади повинен перший рік іти разом із громадою, другий рік — в ногу з нею, а третій рік – попереду громади».

Всі факти зібрані з джерел: «Боратинська сільрада готова прийняти підприємців зі Старого ринку», – сільський голова Сергій Яручик, Всеукраїнська асоціація сільких і селищних радПрості секретики сільського голови Боратина Сергія Яручика, Сільський ревізор. БоратинБоратинська сільрада виступила проти смороду.

Коментарі
30 Жовтня 2017, 19:52
С.О.Я. Толковий селищний голова, приємно з ним працювати у сфері прое-ня та будівництва
31 Жовтня 2017, 04:25
Гарно написано, А чомуж не написали про те як Яручик землі продає на право і на ліво? А ще про те що мешканці його сільс.ради вже більше десяти років мають на папері рішення с.ради про виділення земельних участків,а землі і досі немає. І напевно вже й не буде. Бо у нього її немає навіть для учасн.ато.
31 Жовтня 2017, 23:37
Сергій Олександрович - найкращий голова на Україні!!! Дуже хороша людина!!! Результати його праці видно всюди!!! Так тримати!!!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром