Різдвяне богослужіння зібрало сотні лучан

07 Січня 2016, 17:16
1939

Під час святкування Різдва Христового вірянам бажали перемоги над агресором, миру та злагоди.

Архієрейська літургія відбулася 7 грудня у Свято-Троїцькому кафедральному соборі у Луцьку, повідомляє ІА «Волинські новини».

Під час богослужіння православним зачитали різдвяне послання Патріарха Київського і всієї Русі-України Філарета. Сутність події, яку вшановують сьогодні, Різдва Христового, полягає в тому, що Син Божий, істинний Бог став людиною. Він з’єднав в одній особі дві природи – божественну та людську. Гріх і смерть людина не може подолати самотужки, тож для цього Син Божий з’єднався з людиною і переміг у ній гріх і смерть. Тому український народ у колядці співає «Ой, радуйся, земле, Син Божий народився».

Коли люди не борються зі своїми власними гріхами, Господь попускає їм хвороби, страждання та всілякі біди, зокрема і війну, щоб люди терпінням перемагали свої гріхи. Патріарх наголошує, що сенс людського життя полягає не в терпінні, а в праведності та благочесті. Праведність – це властивість життя людини, коли вона любить і співчуває знедоленим і постійно виконує покладені на неї обов’язки. Праведним називається той, хто віддає кожному належне. Тільки та праведність, в основі якої лежить любов, має моральну вартість і може бути названа міцною.

З вітаннями Філарет звернувся до усіх українців, розсіяних по усьому світу, а також до Збройних Сил України, які в складних умовах захищають Українську державу, жертвуючи навіть своїм власним життям. Патріарх закликав українців просити Спасителя дати перемогу над агресором, благословити Україну та увесь український народ у новому році, дарував йому мир, злагоду, єдність та здоровий глузд.

«Нехай світлосяйне проміння Вифлеємської зірки осяє наші душі і серця світлом миру, любові і правди», – йдеться у зверненні.

Митрополит Луцький та Волинський Михаїл зазначив, що це свято вшановують особливо, тому що бачать у ньому велику любов Божу, яка спонукала самого Творця прийняти образ людини – взявши тіло, Господь бере і тягарі земного буття, які притаманні тілу. Митрополит наголосив, що велика любов Божа втілюється заради нас – Бог стає людиною, для того, щоб зробити її безсмертною, дарувати їй вічне життя, райські оселі, де немає ні журби, ні зітхань. Втілення є сповненням пророцтв, надій, якими жили люди. Михаїл побажав прихожанам, аби свято Різдва бодай раз на рік збирало їхні родини, аби вони могли побачити, наскільки їх любить Бог.
















 

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром