Луцький аніматор відтворював героя першого українського мультфільму

29 Жовтня 2017, 10:47
1503

Голова громадської організації «Імаго», аніматор Леонід Тивонюк долучився до створення ролика про першого українського мультфільму «Солом’яний бичок».

Про це інформують у прес-службі організації.

З нагоди Міжнародного дня анімації, 28 жовтня, 20 аніматорів з усієї України спільно створили ролик на честь 90 річниці української анімації. Митці занімували першого персонажа української анімації, солом'яного бичка з народної казки. На жаль, перший український анімафільм, як і більшість ранньої української анімації, не зберігся до наших днів, і ми маємо унікальну нагоду побачити, яким він міг би бути, очима сучасних майстрів анімації.

До слова, участь у створенні відео взяв також луцький мультиплікатор Леонід Тивонюк.

За словами лучанина, коли координатор проекту Іван Капітонов запропонував йому долучитися до створення ролика, то він відразу погодився.

«Коли почав розмірковувати над тим, яким може бути сучасний солом'яний бичок, то подумав, що було б добре зробити бичка-качка, який може постояти за себе, і якщо треба, не дати обдерти з себе солому. Так і хочеться бачити українську анімацію: водночас унікальною, тому що історія нашої анімації відрізнялась своїми сміливими експерементами, а також не поступалась за якістю та смисловими наповненнями кращим світовим взірцям», – розповів Леонід Тивонюк.

Окрім луцького аніматора, до створення ролика також долучилися Andrew AJ (Київ), Юрій Гергель (Рівне), Андрій Гурняк (Львів), Світлана Дахіна (Харків), Борис Денисевич (Київ), Роман Дзвонковський (Львів), Олександр Дя (Київ), Юрій Журавель (Рівне), Микола Ковтун (Київ), Яна Ку (Київ), Тарас Підгірняк (Радивилів), Олексій Пшеничнюк (Житомир), Микита Савенко (Київ), Стас Сантімов (Дніпро), Костянтин Федоров (Київ), Марія Федюк (Богородчани), Ігор Шурпан (Житомир), Олесь Юсипчук (Косів), Тетяна Ясінчук (Чортків).

Український текст читав Олекса Мельник, англійський – Дмитро Рассказов, студія «Омікрон». Композитор – Владислав Музиченко. Режисер монтажу – Марія Федюк.












 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром