Луцький ресторатор Роман Хорзов розповів, яким має бути якісний персонал

28 Жовтня 2017, 16:40
Роман Хорзов 5837
Роман Хорзов

Відомий бізнесмен, ресторатор та бізнес-тренер Роман Хорзов пояснив перспективи та проблеми ресторанно-розважальної справи.

З доповіддю «Робота в ресторані: кар’єра чи тимчасовий заробіток» він виступив на форумі рестораторів West Rest Forum 2017 27 жовтня у культурно-розважальному центрі «Адреналін», – пише Таблоїд Волині.

Інвестор і керуючий в ресторанно-розважальній сфері запросив усіх присутніх переглянути відеоролик-самопрезентацію:

Роман розповів, що у його мережі працює 254 людини, з проблемами котрих,  доводиться стикатися кожного дня, адже свою управлінську діяльність він визначає як «менеджер, який залучений у робочий процес».
 
Чоловік закликав проаналізувати, що відбувається у нас час з професійними кадрами.

«Що сьогодні відбувається на ринку праці і на ринку кадрів у нашій ресторанно-розважальній сфері? Всі дорослі, я скажу, що це – повна жопа», – емоційно зауважив чоловік.

«Людей меншає. Вони виїжджають з провінційних міст. 20% їде «на багатші села», як я це називаю, або курортні тимчасові роботи. Інші їдуть на заробітки в найближчі країни… Відтік кадрів. Хто їде закордон? В основному це несімейні люди, віком 18-25 років… Кого ми шукаємо на роботу? Хто працює у наших закладах?.. Хто ходить у ваші заклади?! Ця ж категорія. Це означає, що бізнес піджимає те, що люди виїжджають, а з іншої сторони – ці самі люди перестають бути вашими клієнтами…

Я спершу думав «немає в людей грошей». Повірте, я пережив кризу 2008 року, але такого не було. Зараз люди просто тікають…

Я чув одну статистику. Як ви думаєте скільки у Луцьку населення? 220 тисяч? До 200! А у літній період – 160 тисяч. А ви уявіть, що ви розробляли план, у якому у вас 220-230 тисяч населення, з нього платоспроможного стільки, дітей стільки… Ці дані є на будь-якому соцсайті, але ці дані 2005 року…

Зараз дуже складний період і виживати будуть тільки люди з профес ійним підходом, які фанатично працюють над своєю роботою. Я фанат, але я призупинив інвестування. Перейшов у інформаційний консалтинг. Найближчі півроку-рік не планую інвестувати. Я хочу поспостерігати за цією ситуацією», – відзначив Хорзов.

Також Роман Хорзов поділився своїми думками щодо мети безвізового режиму. На його погляд він призводить до того, що дешева робоча сила вільно пересувається та має менше обмежень закордоном.

Єдиний правильний підхід він вбачає у забезпеченні персоналу конкурентною зарплатою. Цифру навів – 10 000 гривень.

Серед менеджерських рішень також назвав навчання персоналу та надання інформації та можливості кар’єрного росту у компанії. До негативних чинників зарахував й освітянську проблему.

«Якщо навчають персонал, то за стандартами 60-их років. Це перша проблема, що немає освіти. Друга проблема, що в організаціях немає структурного підходу до залучення і навчальна персоналу», – додав бізнесмен.

«У мене є розроблена навчальна програма офіціантів, адміністраторів і навіть інвесторів. Я ділюся своїм досвідом. Повірте, я не завжди роблю все правильно. Але , дякувати Богу, з кожним разом все менше і менше помилок», – зауважив Роман.

 Розповів бізнес-тренер і про навчання та тестування персоналу, про тимбілдинг у власних закладах та важливість комплексного підходу у спільній роботі на результат.

«Щоб зберегти якість персоналу, потрібно поступатися межею коштів і дати можливість розвиватися вашій команді», – резюмував інвестор  та закінчив невеличкою дискусією з представницею луцького професійно-технічного навчального закладу

 

Коментарі
30 Жовтня 2017, 11:53
А Ви маєте професійну освіту, чи просто самоучка? Якщо навчались, то де?
09 Листопада 2017, 01:35
Маю дві вищих освіти: перекладач-педагог (англійська та німецька мови) і менеджер організації.<br/><br/>Ресторанному бізнесу навчався в ході роботи в консалтинговій фірмі ОК Консалтинг (м. Київ) та на власних помилках.<br/><br/>Повне відео виступу на West Rest Forum 2017:<br/>https://youtu.be/1vjOG3YJVyk<br/><br/>Стаття в моєму блозі:<br/>https://blog.khorzov.com/2017/11/08/personal-restorana-kak-sohranit-obuchit-i-motivirovat/
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром