Лучанин пропонує реформувати місцеву систему охорони здоров’я

06 Січня 2016, 15:43
2145 Джерело: inlegal.com.ua

Голова благодійного фонду «Рідна Волинь» Дмитро Глазунов переконаний, що управління охорони здоров’я Луцької міської ради потребує конструктивних змін, спрямованих на оптимізацію діяльності як самого управління так і методів його роботи. 

Про це він у вівторок, 5 січня, написав на сайті Єдина система електронних петицій.

«Положення про управління охорони здоров’я затверджено сесією Луцькради 19.11.2008 № 32/13. Відповідно до п. 1.5 цього Положення при управлінні діє централізована бухгалтерія, інформаційно-аналітичний відділ та лікувально-профілактичний сектор. Штатним розписом затверджено 4 держслужбовця та ще 14 посад. Загальна площа приміщення, що знаходиться на балансі управління охорони здоров’я Луцької міськради за адресою проспект Волі 1а, становить 171 м кв. І це на 1 лікарню, 1 пологовий і 5 поліклінік», - йдеться у повідомленні Дмитра Глазунова.

Лучанин вважає, що структура є невиправданою, непотрібною надбудовою, яка не вирішує проблем медицини міста Луцька в цілому і на лікувально-діагностичний процес лучан не має жодного впливу, а лише споживає кошти лучан.

«Адже відомо, що при поступленні до лікувально-профілактичного закладу міста громадяни змушені лікуватися і обстежуватися за власні кошти. А кінцевим розпорядником державних коштів є лікувально-профілактичні заклади. На її утримання на 2016 рік виділено з бюджету міста 520,7 тисяч гривень», - аргументую свою позицію Дмитро Глазунов.

Він пропонує замість управління створити відділ охорони здоров’я у кількості 2-3 -х чоловік з його розміщенням у приміщенні Луцькради, а приміщення по пр. Волі, 1а, де знаходиться управління здати в оренду. 

«Таким чином, не потрібно буде вишукувати, а за рахунок вивільнених бюджетних коштів вдасться зекономити та заробити значні кошти (близько 600-700 тисяч гривень в рік) . Зокрема, близько 400 тисяч гривень бюджетних коштів та близько 250 тисяч гривень в рік від здачі в оренду приміщення по пр. Волі, 1а приватним структурам», - переконаний лучанин.

На його думку, зароблені гроші якраз й можна витратити на безплатне лікування пацієнтів. 

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментарі
10 Січня 2016, 03:27
а чому тільки МІСЬКЕ ??? а в аренду здати-створити ЦЕНТР СКОЛІОЗУ !!! а той "добродій" б а г а т о може напридумувати від безділля....
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром