Засудили екс-директора мережі аптек

06 Січня 2016, 09:55
1854

П’ять років позбавлення волі з трирічним іспитовим строком – таке покарання призначив Луцький міськрайонний суд колишньому директору мережі аптек Юрію Мазепі за те, що він незаконно продав сильнодіючі медикаменти «Соннат».

Свого часу вже повідомлялося про те, що відповідна справа слухалася в Луцькому міськрайонному суді. Так, в червні 2014 року луцькі правоохоронці провели дві оперативні закупки в Юрія Мазепи, під час яких придбали у нього 410 блістерів препарату «Соннат» по 10 таблеток в кожному, пише Під прицілом.

За першу партію, обсягом 200 блістерів, чоловік запросив ціну в майже 6 000 гривень, проте за решту 210 — понад 12 000 гривень. Таку різницю в ціні чоловік пояснив тим, що він підозрював щось неладне, а тому й вирішив перевірити, чи погодиться так званий покупець з ціною вдвічі вищою, ніж першого разу.

Крім цього, правоохоронці переконували, що всі отримані кошти від реалізації препарату чоловік зберігав на депозитному рахунку, а тому мав ще й прибуток з цього. Відтак, окрім незаконного продажу сильнодіючих препаратів Юрію Мазепі інкримінували ще й легалізацію злочинних доходів.

Зрештою, в червні 2014 року та січні 2015 року йому було оголошено підозру про скоєння злочину за статтею незаконний збут сильнодіючих препаратів, а в лютому 2015 року — за статтею використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів. В березні 2015 року провадження було скеровано на розгляд до Луцького міськрайонного суду, де її слухали колегіально.

Під час минулого судового засідання обвинувачений Юрій Мазепа клопотав про те, аби його допитали.

Тоді він пояснив, що свого часу був співзасновником рівненського товариства з обмеженою відповідальністю, яке мало у своїй мережі дві аптеки. Директори роздрібної мережі мали відповідні ліцензії на закупівлю різного роду препаратів. В той час, як сам обвинувачений такої ліцензії не мав. Згодом у товариства виникли певні труднощі, а тому аптеки довелося закрити. Відтак, деякі препарати були розпродані, а таблетки «Соннат» віддали на зберігання самому Юрію Мазепі, позаяк без ліцензії їх продати вже було неможливо. Обвинувачений переконує, що є навіть акт прийому-передачі лікарських засобів.

А тому впродовж року чоловік зберігав препарати в себе. Проте згодом у нього виникли фінансові труднощі, та й термін зберігання «Соннату» завершувався. Відтак чоловік вирішив їх продати.

«На мене вийшов один чоловік, який погодився купити в мене партію таблеток. Я відразу дуже побоювався, бо знаю, що це за препарати, але в зв'язку з фінансовим становищем я погодився. Потім цей чоловік почав до мене надзвонювати та хотів купити в мене ще одну партію препаратів, але більшу. Тепер я розумію, що це він зробив для того, аби вони потім могли мені інкримінувати особливо великі розміри. Я ще тоді запідозрив щось неладне і назвав йому суму вдвічі більшу. Я думав, що він не погодиться і дасть задню. Але через деякий час він сказав, що готовий купити ще партію препаратів за моєю ціною», - свідчив обвинувачений.

Крім того, Юрій Мазепа переконував, що він жодним чином не примножував кошти від продажу «Соннату». Мовляв, гроші дійсно надходили йому на банківську картку, він їх потім знімав та витрачав на власні потреби. Проте аж ніяк не клав їх на депозит. На підтвердження цього він надав виписку з банку, в якій вказано, що в 2013 році Юрій Мазепа відкрив не депозитний, а картковий рахунок.

Разом з тим, самого факту продажу препаратів «Соннат» Юрій Мазепа не заперечує.

Зрештою, Луцький міськрайонний суд виправдав Юрія Мазепу за статтею легалізація злочинних доходів, позаяк цей злочин не був доведений в суді. Однак за незаконний продаж сильнодіючих препаратів «Соннат» Юрія Мазепу засудили до 5 років позбавлення волі з трирічним іспитовим терміном.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром