Морози стали причиною пожежі у зоопарку

05 Січня 2016, 15:36
2744

У міському звіринці сталася пожежа, причина якої – різке зниження температури та давні методи опалення приміщень, тварини і люди не постраждали.

Вогонь зайнявся у  понеділок, 4 січня. Про це Район.Луцьк розповіла директор комунального підприємства «Луцький зоопарк» Людмила Денисенко. Попри те, що не так давно житло для тварин реконструювали та наводили там лад, на території і досі залишилися приміщення, що потребують ремонту. Обігріваються вони давнім методом – за допомогою пічного опалення.

«Були щогодинні обходи території, перевірка грубок. Добре, що сторож відразу побачив, поставив мене до відома, викликали пожежників, які оперативно загасили пожежу», – розповіла Людмила Денисенко.

У приміщенні пожежа розпочалася біля димаря і перекинулася на дах. Проте три машини пожежної допомоги не дали вогню поширитися на стіни приміщення та інші споруди. На щастя, ні тваринки, ні люди не постраждали. Щоправда, від займання потерпали морські свинки, бо гасити будівлю почали, коли маленькі мешканці були всередині. Їх довелося обігрівати та розтирати.

 Наразі у зоопарку нова проблеми – місця для зимового утримання тварин стало менше. Проте у міській раді пообіцяли допомогти з ремонтом приміщення.

 «Добре, що з ситуації вийшли без жертв і міська влада порадила шукати фірму, яка буде ремонтувати приміщення і подавати на кошторис, аби нам виділили гроші. Міський голова пообіцяв триматиме це на контролі», – розповіла Людмила Денисенко.

Нагадаємо, у звіринці оселилися двогорбовова верблюдиха Наpа та гімалайська ведмедиця Аміна. Також  зоопарк поповнили екзотичними птахами: пару пеліканів привезли із одеського зоопарку.

Віднедавна система туристичного ознакування міста поповнилася трьома новими вказівниками  – кованими фігурами птахів. Їх встановили у Центральному парку культури та відпочинку ім. Лесі Українки.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром