Перемоги: самовпевнені пішоходи можуть стати причиною ДТП

05 Січня 2016, 15:06
2418

Лучани й досі продовжують ігнорувати  відсутність пішохідного переходу на проспекті Перемоги, перебігаючи дорогу в недозволеному місці.

Нагадаємо, що пішохідний перехід на вулиці ліквідували торік  у жовтні.  На його місці встановили паркан, який відділяє тротуар від проїжджої частини. Городяни по-різному поставилися до заборони переходити вулицю перед в'їздом на міст.

Взимку ж ситуація  переходом на проспекті загострилася. Холодна пора року сприяє збільшенню аварійності, адже дорога стає слизькою, погіршується видимість на проїжджій частині вулиці. Водії стверджують, що контролювати автомобіль на дорозі у таких умовах складніше: найчастіше проблемою стає рух по мосту. Пішоходи, які з'являються на дорозі раптово, ще більше ускладнюють ситуацію.

«Неможливо передбачити, вибіжить на дорогу людина чи ні. Може статись біда: легко отримати травму через таку дрібницю. Шкода, що за пішоходів- порушників у разі чого відповідатиме водій. Можна зробити біду не лише собі, а й комусь», – каже водій легковика Іван.

На жаль, пішоходи справді не дбають про власну безпеку. У морозну погоду на паркані намерзає тонка кірка льоду. Перелазячи через нього, можна травмуватися просто через банальне падіння. Окрім того,  порушник може впасти на дорогу просто під колеса автомобіля. За нестійких погодних умов і пішохід, і водій можуть просто не зорієнтуватися та спричинити тяжкі наслідки.

 «Відверто «несподівані» учасники дорожнього руху дуже перешкоджають руху транспорту. Їх пересування дорогою неможливо передбачити. І так важко контролювати автомобіль: мороз та ожеледиця беруть своє. А тут ще й вони вибігають на дорогу. Можеш спричинити ДТП через чиюсь дурість чи небажання пройти 50 метрів до світлофора», – зазначає водій маршрутного таксі № 18 Сергій.

Район.Луцьк зловив на гарячому кількох осіб, які порушували правила дорожнього руху. Зазначимо, що найчастіше перебігають дорогу біля підйому на міст, а також біля супермаркету «7/23». Нагадаємо, що за порушення правил дорожнього руху згідно із ст. 127 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» пішохід може сплатити від 51 до 85 гривень.






 

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром