У соборі Святої Трійці відбудеться посвята першокурсників духовного сану у студенти

23 Жовтня 2017, 07:16
1532

З нагоди торжества всіх угодників нашого краю і 25-ліття відродження Волинської православної богословської академії відбудеться богослужіння та урочисте зібрання.

Про це йдеться на сайті Волинської єпархії УПЦ КП.

Літургія з подячним молебнем у луцькому кафедральному соборі Святої Трійці розпочнеться 23 жовтня о 9:00. Після молитви – посвята першокурсників духовного вишу у студенти.

Пізніше, о 12:00, учасники свята зберуться в актовому залі ВПБА. Передбачено виступи ієрархів Київського Патріархату, нагородження меценатів, викладачів і вихованців академії презентація чергового числа наукового журналу «Волинський благовісник» тощо.

Відзначення Собору, тобто дня спільного вшанування всіх святих землі Волинської 23 жовтня започатковано 1881 р. – на честь 50-ліття повернення в Православ’я Свято-Успенської Почаївської лаври, яка більше 100 років перебувала в підпорядкуванні уніатів.

Перелік відомих прославлених Церквою подвижників благочестя, які просяяли на Волині або пов’язані з нею, починають рівноапостольних слов’янськиї першовчителів Кирила та Мефодія . Цей сонм поповнюється новими іменами. Зокрема, не так давно долучилися новоканонізовані преподобний Амфілохій Почаївський , благовірний князь Володимир Василькович , мученик Данило Братковський.

Волинській православній богословській академії вже понад 220 років. Вона є наступницею Острозької єпаршої семінарії, заснованої єпископом Варлаамом (Шишацьким) 1795 р. Протягом своєї історії навчальний заклад діяв у різних містах, кілька разів його закривали й відновлювали. У 1992 р. відбулося відродження духовної семінарії в незалежній Україні, яку 2011 р. реорганізовано в богословську академію.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром