Студенти-волонтери долучили до благодійності викладачів і ректора

04 Січня 2016, 17:35
2133

Студенти Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки створили спеціальний волонтерський відділ при навчальному закладі, за час роботи зібрали 19 525 гривень.

Повноцінна діяльність волонтерського відділу розпочалася торік у вересні. Саме тоді в університеті розпочали офіційну реєстрацію охочих  провадити  благодійність. Для них розробили спеціальні паспорти з печатками, які засвідчували, що студент у якості волонтера має право брати участь у різних акціях та заходах.

Молоді благодійники розробили чітку структуру відділу. Волонтерський відділ університету очолює студентка Наталія Савчук. Дівчина стверджує, що непросто бути головою такого відділу.

«Це велика відповідальність. Кожен захід ми хочемо зробити якнайкраще. Обдумуємо все до деталей, щоб якнайбільше допомогти тим, хто цього потребує. Потім треба точно прозвітуватись про роботу. Але головне у цій діяльності, це те, що ми творимо добро, а це насправді так чудово й прекрасно. Повірте ніяка справа не може зрівнятися із справою, яка рятує життя, або робить когось щасливішим», – розповідає Наталія Савчук.


На кожному факультеті також обрали голову волонтерського відділу факультету. Ця особа відповідає за діяльність благодійників, заходи, які влаштовують, та фінансову звітність. Найактивніших волонтерів, звичайно, чекають різні відзнаки. Зокрема, деяким за рішенням викладачів можуть надаватись додаткові бали.

В  інститутах та на факультетах волонтери організовують найрізноманітніші акції: кіноперегляди, аукціони, марафони та квести. Вони відвідують дитячі будинки та пансіонати, намагаються допомагати усім незахищеним категоріям населення. Загалом за вересень – грудень 2015 року волонтерський відділ університету зібрав 19 525 гривень. За твердженням самих волонтерів, ці кошти передані на порятунок багатьох  життів, породжують надію і просто роблять когось щасливішим.

Цікаво, що до акцій долучаються не лише студенти, а й викладачі університету. Окрім того, гостями волонтерських ініціатив стають декани факультетів і навіть ректор університету Ігор Коцан.

«Викладачі для студентів є зразком добрих справ і благодійності. Приємно, коли до акцій долучається Ігор Коцан. На аукціоні «Найсолодших композицій» він особисто відвідав не головний, а лабораторний корпус. Там ректор підтримав акцію, купивши солодощі», – ділиться  Наталія Савчук.

Щодо планів на 2016 рік, волонтери стверджують, що обов'язково долучаться до акції «Серце до серця». Вони також відвідуватимуть сиротинці. Ідеї акцій воліють же залишити у секреті.



 

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментарі
04 Січня 2016, 20:46
головні хабарники сну долучились до благодіи
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром