Винниченка: на час холодів діятиме пункт денного обігріву

04 Січня 2016, 16:37
1992

У зв’язку з низькими температурними показниками у місті відкрили пункт обігріву для соціально незахищеного населення.  

Відтепер на вулиці Винниченка, 39 можна буде погрітися,  попити гарячого чаю та навіть отримати першу медичну допомогу при обмороженні. Пункт працюватиме з 9:00 до 18:00.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Юрій Кирилюк розповідає, що доручення організувати такий пункт отримали від міського голови Миколи Романюка і відразу взялися за його виконання. 

«Сьогодні у нас організаційні заходи. У зв’язку з тим,  що температура нижче 15 градусів, є нагальна потреба в пункті обігріву. У Луцьку є соціально незахищене населення, яке найбільше потерпає від холодів. Цей пункт спрямований допомогти людям,  які не мають постійного місця проживання і соціального пакета», – зазначив Юрій Кирилюк.

На зимовий період це буде єдиний централізований пункт обігріву,  проте начальник управління з надзвичайних справ розповідає,  що усі комунальні установи міста отримали доручення сприяти у роботі обігріву людей.

«Зайти погрітися можна буде у кожну школу, дитячий садок, ЖЕК.  Крім того, у місті добре розвинена інфраструктура,  тож коли холодно, зігрітися можна у кожному магазині, ЦУМі, драмтеатрі. Замерзнути у Луцьку неможливо», – зазначив Юрій Кирилюк.

Фінансування пункту здійснюється за рахунок міської ради, спонсорів та небайдужих людей,  які хочуть долучитися до доброї справи. Окрім того, допомога надходитиме від релігійних та соціальних організацій.

Попри те, що пункт створений, аби допомогти людям, що не мають домівки, в управлінні надзвичайних ситуацій наголошують, що готові прийняти кожного, хто потребує трохи тепла.

Щодня там чергуватимуть працівники міжрайонного відділу з надзвичайних ситуацій та представники міської ради з управління надзвичайних ситуацій.

Юрій Кирилюк розповідає, що намагалися знайти приміщення у самому центрі міста, аби знайти його було легко кожному,  хто цього потребуватиме.

А ще у приміщенні, окрім тепла, чаю та бутербродів, будуть аптечки. Два працівники служби надзвичайних ситуацій щодня чергуватимуть на пункті обігріву, пригощатимуть чаєм і за потреби зможуть надати першу допомогу при обмороженні та викликати «швидку».

1


Юрій Кирилюк
Юрій Кирилюк

Пункт готовий приймати гостей
Пункт готовий приймати гостей




Пункт обігріву знаходиться відразу за воротами
Пункт обігріву знаходиться відразу за воротами

Дорога до пункту пролягає вздовж Сапалаївки
Дорога до пункту пролягає вздовж Сапалаївки

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром