Брище: розбирають сміттєспалювальну піч

18 Жовтня 2017, 21:16
Фото ілюстративне 2278 Джерело: 112.international
Фото ілюстративне

У селі Брище Луцького району, на території, відведенвй під сміттєспалювальну піч розбирають паркан і будівлі.

Сміттєспалювальну піч почали будувати без дозвільних документів.Про це повідомляє Перший.

«Наразі на місці, відведеному під сміттєспалювальну піч, розбирають паркан і всі будівлі, Охорону там вже зняли. Фірма, якій в Брищі виділили місце під це будівництво, регулярно платить земельний податок. Ці кошти ми не будемо тратити,  оскільки їх доведеться повернути. Сума не дуже велика — приблизно 180 тисяч гривень за один рік. На сьогодні в цієї фірми тривають якісь суди, декларацію про початок будівництва їм відмінили, наклали штраф 1 мільйон 300 тисяч гривень», – каже Олена Твердохліб.

Жінка говорить, що лише схвалює цю ініціативу видобутку біогазу на старій законсервованій ділянці полігону і переробку його на електроенергію.

За її словами, таке вирішення питання влаштовує і місцевих активістів. Двоє з них їздили до Івано-Франківська, де вже працює подібна установка, і переконались у тому, що переробка сміття за таких умов є екологічно безпечною.

Однак, зауважує Олена Твердохліб, якби Брищенський полігон належав місцевій громаді, біогаз на ньому почали б видобувати набагато раніше.

Читайте також«Життя Княгининівської громади після об’єднання покращилося», – голова ОТГ

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39