Проректор СНУ назвала декомунізацію найбільшим досягненням 2015

02 Січня 2016, 13:46
4470

Проректор з науково-педагогічної роботи, євроінтеграції та роботи зі студентами Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Анна Левчук чи не найбільшим здобутком 2015-го вважає ухвалення Закону про декомунізацію.

Про це вона розповіла всеукраїнській газеті «День».

«Падіння сотень істуканів минулого, тихе зникнення енкаведистських табличок, повернення містам незаплямованих кров’ю назв і шанс на правдиву історію. Тепер навіть привидам тоталітарного режиму не буде місця ні в парламенті, ні на вулиці. І це запізнілий, але важливий крок уперед до реальної незалежності», – переконана Анна Левчук.

Серед головних світових подій лучанка назвала підписання нового кліматичного меморандуму.

«Гадаю, світові лідери знають більше про небезпеки глобального потепління, тому й погодилися на такі масштабні фінансові витрати. А поки що в Німеччині на Різдво квітнуть сакури услід за суницею на поліських городах. І ми радіємо безсніжній зимі, не замислюючись, що це серйозний симптом лихоманки. А що, як планета пчихне й знесе паразитуюче на ній людство у темні простори космосу, щоб почати все спочатку?», – теоретизує Анна Левчук.

 

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром