У Луцьку запрацював скандальний завод «з душком»

14 Жовтня 2017, 12:53
3378

Завод із виробництва біоетанолу «Біопаливно-енергетичної компанії» («БІО ПЕК»), що в Луцьку, запрацював на повну потужність після кількамісячної перерви.

Відновленню роботи передували неодноразові протести, громадські слухання та судові дебати, пише ВАР із посиланням на Гнідавський цукрового завод, відходи якого переробляє біозавод.

Завод зупинив роботу 21 травня через звинувачення у розповсюдженні неприємного запаху, який почав дошкуляти лучанам.

Після зупинення заводу неприємний запах так і не зник, однак підприємство не запускало виробництво. Відновлення роботи відбулося згідно з нормами чинного законодавства, зазначили в компанії.

Наразі на заводі «БІО ПЕК» існує лише один етап з перероблення меляси, яка є побічним продуктом переробки цукрових буряків і є головним продуктом для біоетанольного заводу. Втім, у майбутньому на підприємстві  побудують біогазовий котел, що створить замкнутий цикл виробництва та дозволить виготовляти біогаз.

Коментарі
14 Жовтня 2017, 19:26
На Вересневому запах зник.. Смерділо на Львівській і на Гіркій Полонці в напрямку Городищ.<br/>Бо з того шо ці хЕровнікі наробили треба що найменше десятиліття щоб не смарділо.. Але запах на Вересневому майже зник. <br/>Каналізацію я так розумію вони вже не запустять до зими. Весь район переритий і просвіту не видно.. Куди знову почне срати хім завод??? Правильно на поля фільтрації.. Хто Дав дозвіл??? Ви бестрашні? Я так бачу Людям не довго залишилось.. Найдеться не один народний месник...
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром