У Луцьку пропонують розширити коло АТОвців, які претендують на житло

12 Жовтня 2017, 23:00
1739 Джерело: ERVE.UA

У місті збираються розширити коло тих, хто претендуює на участь у програмі забезпечення житлом атовців на умовах співфінансування «50 на 50».

Про це повідомив очільник міської спілки воїнів АТО Волині Олег Кобилинський у четвер, 12 жовтня, під час круглого столу, – повідомляє Перший.

Заступник міського голови Олександр Рачков розповів, що до переліку пропонують учасників програми осіб, які проживали однією сім’єю з загиблими, зниклими безвісти військовослужбовцями, які брали участь у проведенні антитерористичної операції, якщо факт проживання однією сім’ю встановлено у судовому порядку.

В свою чергу, Олег Кобилинський на це відповів, що спільна думка членів спілки – не підтримувати таких змін, адже тоді на участь у програмі претендуватимуть також і дівчата, які зустрічалися із військовими саме тоді, коли останні пішли на війну.

«Натомість ми пропонуємо розширити програму, щоб участь у ній змогли взяти всі атовці. Маємо, наприклад, хлопців, у яких по 2-3 дітей. Думаєте, їм треба менше? Чи багатодітні сім’ї наших побратимів менше мають право претендувати на житло?», – вважає Кобилинський.

На засіданні круглого столу були присутні й інші військові. Чоловіки висловили обурення щодо того, що міська влада «пише під одних військових програми, а іншим – нічого».

Лучани наголосили, що у Луцьку є й такі атовці, які мають своє житло, тож не претендують на участь у програмі «50 на 50», однак і вони сподіваються на допомогу міської влади, їм треба хай не будувати, а ремонтувати оселі.

Відтак, присутні вирішили ще обговорити це питання кожен на своєму рівні. Вже згодом погодять, як далі бути зі змінами до Програми забезпечення житлом на умовах співфінансування військових.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром